Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt!” elnevezésű program keretében tejipari gyakorlati napokat szervez tagjai számára, akik a tavaszi félévben három különböző témában vehetnek részt a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél megrendezésre kerülő ingyenes szakmai eseményeken.


A beérkezett tagi visszajelzéseket és az előző évi tapasztalatokat figyelembe véve a 2019-es „Tanuljunk együtt!”-programok tematikáját újragondoltuk. Az eddig megrendezett eseményeknek megfelelően továbbra is célunk a lényeges elméleti alapokon túl a lehető legtöbb gyakorlati ismeret átadása az adott termékkel vagy termékkörrel kapcsolatban. Az idei tematikák összeállításánál arra is törekedtünk, hogy a tagi igényekhez igazodva további szükséges és hasznos tartalommal bővítsük a programjainkat. Ezáltal a most jelentkezők mellett a programjaink valamelyikén már résztvevő tagjainknak is szolgálhatunk újdonságokkal. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A tavaszi félévre meghirdetett tejipari gyakorlati napokon a résztvevők az oltós alvasztású sajtok és a savas alvasztású tejtermékek előállításával ismerkedhetnek meg:
2019. április 3-4. - Oltós alvasztású sajtok készítése (kezdő csoport) - regisztráció itt, meghívó itt
2019. április 24-25. - Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák (haladó csoport) - regisztráció itt, meghívó itt
2019. május 15-16. - Savas és vegyes alvasztású friss sajt készítése (haladó csoport) - regisztráció itt, meghívó itt

A rendezvények továbbra is a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben lesznek. A 2-2 napos, kiscsoportos üzemi program keretében résztvevőink jeles elméleti és gyakorlati szakemberektől kapnak bővebb ismereteket a savas és oltós alvasztású termékgyártásról. A savas és vegyes alvasztású tejtermékek esetében elsősorban a kettős alvasztású termékek (pl. leveles túró) és a krémesített termékek (pl. krémtúró) gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg, míg az oltós termékgyártás esetében a gomolya sajt mellett a röglyukas és erjedési lyukas félkemény sajtok gyártásába és bírálatába kaphatnak betekintést a résztvevők. A gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olyan alapvető ismertek átadására, mint az alapanyagok kiválasztása, az élelmiszer-higiénia és -biztonság, a technológiai ismeretek, valamint a késztermékek bírálata. Kiemelt figyelmet fordítunk ezen belül a gyártással kapcsolatos kritikus pontokra, a jellemző hibákra és azok helyesbítő lehetőségeire is. A gyakorlati napokon – a tanüzem méretének megfelelően – alkalmanként maximum 12 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget.

Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.

Frissítve, március 21-én: a regisztráció március 21-én lezárult!


(NAK)

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei