Országos hírek

Május 23-24-re Mezőfalvára, az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényére várjuk a gazdálkodókat. Több mint 60 hektáron 150 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait, továbbá megismerhetőek lesznek a legmodernebb gépek és növényfajták is.


A III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow helyszínén, a Mezőfalvai Zrt.-nél tartott május 14-i, felvezető sajtótájékoztatón Zászlós Tibor, a cég vezérigazgatója és a NAK mezőgazdaságért felelős alelnöke hangsúlyozta: nem csak hazánkban, de Közép-Európában is páratlan lesz a rendezvény. Az előző évekhez hasonlóan bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési eredmények: több mint 10, egyenként 200-4000 négyzetméteres parcellán, összesen 9 hektáron lesznek megtekinthetők a különböző fajták és hibridek. Ez kiegészül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal fajtakísérleti bemutatójával, ahol a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve a NAK által gondozott posztregisztrációs búza fajtakísérleti sort is szemügyre vehetik a látogatók. Ezen felül 25 méteres vertikális talajszelvényen lesz tanulmányozható a talaj szerkezete, a munkagépek talajra gyakorolt hatása, illetve a talaj nedvességtartalmának megőrzéséhez is tanácsokat kapnak majd az érdeklődők. Az idei év újdonsága lesz az erdészeti gépbemutató, kiállítás, és szakmai fórumok. Ezek apropóját az adja, hogy a kormányzat részéről fókuszba került az erdőterületek növelése, az agrár-erdészeti rendszerek kialakítása.

A kiállítás társrendezője idén is a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetsége. Harsányi Zsolt, a szervezet elnöke elmondta: a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálatát vonultatják fel a rendezvényen. Az állógépes bemutató mellett mintegy 50 gépkapcsolat mutatkozik be működés közben, és külön permetezőgép-bemutatóval készülnek. A MEGFOSZ elnöke felhívta a figyelmet a szakember-utánpótlás fontosságára. Ezt szem előtt tartva a III. Szántóföldi Napok és Agrárgépshow keretében rendezik meg a „Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság” (LETIMOB) egyik állomását.

Várunk minden érdeklődőt Mezőfalvára, a belépés díjmentes!

Hasonló állógépes bemutatóra is lehet készülni


(nak.hu) (fotó: Lévai Zsolt/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei