Élelmiszer-feldolgozás

2019. április 1-én kezdte meg a működését az eAmborsia nevű regiszter, mely az eddigi három nyilvántartás: az e-Bacchus, e-Spirit-Drinks és a Door helyébe lép. Kezdetben a borok kerültek be, 2019 júliusától pedig már a szeszes italok földrajzi jelzéseit is magában foglalja a rendszer.


A felület az eddigieknél letisztultabb, és könnyebben áttekinthető, a listázott tételek például a termékkör kiválasztásával, kategória vagy ország megadásával tovább szűkíthetőek, az információs gomb megnyomásával pedig összesítve jelennek meg a legfontosabb adatok és letölthető dokumentumok.

Érdemes böngészni a nyilvántartásban, ugyanis a palyazat.gov.hu oldalon már elérhető annak a felhívásnak a tervezete, melynek keretében a mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozását támogatják (VP3-3.1.1-19), tehát az a termelő, aki olyan terméket állít elő, mely megfelel valamelyik célterület szerinti minőségrendszer követelményeinek, és jogosult a termék előállítására, támogatásban részesülhet. A támogatással ösztönözni kívánják a mezőgazdasági termelők által előállított magasabb hozzáadott értékű és minőségű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek minőségrendszerekben való részvételét. A tervezett keretösszeg 2,44 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtására előreláthatóan 2019. október 1. napjától 2022. december 30. napjáig lesz lehetőség.


(NAK/Pető Krisztina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése