Élelmiszer-feldolgozás

Társadalmi egyeztetésre bocsátották a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása pályázatot. Az észrevételeket 2020. június 2-ig várja az irányító hatóság.


A felhívás keretében a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások olyan fejlesztési elképzelései támogathatók, melyek termelékenységük, kapacitásaik növekedéséhez járulnak hozzá. Lehetőség nyílik technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, ehhez kapcsolódó információs technológia-fejlesztésre, technológiatranszfert eredményező gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésekre, minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsítványok megszerzésére, valamint kis léptékű infrastrukturális és ingatlan beruházásra.

A vissza nem térítendő támogatás összege kérelmenként 20 millió Ft és 100 millió Ft között lehet, és előleget is biztosítanak a megítélt támogatás 25%-áig, veszélyhelyzet kezelése érdekében elrendelt kormányzati intézkedésekben megjelölt ágazatokban működő vállalkozások esetén 50%-ig.

Támogatásra jogosult a közép-magyarországi régió területén kívül megvalósuló fejlesztés, amennyiben a kérelmező rendelkezik az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. előminősítésével, és nem nyújtott be támogatási kérelmet a GINOP-1.2.7-20 kódszámú felhívásra. A támogatásban mezőgazdasági termelőnek minősülő gazdálkodók nem vehetnek részt, de azok a feldolgozók amelyek tevékenysége eredményeként a feldolgozott termékek nem minősülnek mezőgazdasági terméknek, nyújthatnak be kérelmet.

További részletek és feltételek a felhívás tervezetében találhatóak, a véleményeket regisztrációt követően a partnerségi fórumban tehetik meg.

NAK/Pető Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése