Élelmiszer-feldolgozás

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló felmérés kitöltési határidejét ismét meghosszabbították, így 2021. február 28-ig még lehetőség van a vélemények megosztására.
 
A NAK korábbi cikkében hívtuk fel a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság (EB) felmérést végez a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban működő vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hozott intézkedések hatékonyságáról. A kutatás egy alap kérdőívvel indul, amelynek célja a jelenlegi helyzet megismerése az új nemzeti intézkedések végrehajtása előtt.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló felmérés hamar felkeltette a piaci szereplők figyelmét és ez idáig számos, főként mezőgazdasági termelő osztotta meg véleményét a jelenlegi helyzettel kapcsolatban. A felmérés jelen állapota szerint egyértelműen reprezentatív eredményeket fog mutatni a hazai helyzetről, hiszen a kitöltések több mint 70 százaléka származik magyar gazdálkodóktól és a lánc további szereplőitől. A statisztika naponta frissül, amit itt tudnak nyomonkövetni (az összesített eredményeket is ezen az oldalon fogját közzétenni a felmérés lezárását követően).

A beérkező információk révén egyértelmű választ kaphat mind az Európai Unió, mind pedig a hazai jogalkotó a jelenlegi helyzetről, a fennálló problémákról. Ezek alapján pedig remélhetőleg további hatékony, a tagjaink számára kedvező rendelkezések jelennek meg a tisztességtelen piaci magatartás visszaszorítása érdekében.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva érhető el:

Kérdőív a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási lánc beszállítói számára a tisztességtelen forgalmazói magatartásokról (TFM)

(NAK/Polczer K.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése