Élelmiszer-feldolgozás

A brit Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékfejlesztési Minisztérium (DEFRA) online szemináriumokon keresztül ismerteti a 2021. április 1-jétől alkalmazásra kerülő brit SPS kontrollintézkedéseket az uniós exportőrök számára.

Áprilisban további változások lépnek életbe minden állati eredetű termék, illetve a szabályozott növények és növényi eredetű termékek exportjára vonatkozóan. A webináriumok során szó lesz többek között az állat- és növényegészségügyi (SPS) ellenőrzésekkel kapcsolatos új követelményekről, valamint az alapvető információkat tartalmazó hasznos oldalakról.

A soron következő esemény 2021. február 25-én kerül megrendezésre, ahol az állati eredetű termékek exportjával kapcsolatos tudnivalókat ismertetik. Márciusban pedig a hal- és halászati termékekkel, valamint az összetett élelmiszerekkel kapcsolatos információkról tájékozódhatnak az érintett exportőrök.

A programok regisztrációs linkje és további részletek itt érhetőek el.

Tájékoztatás: a NAK is szervez egy fórumot március elején a BREXIT-tel kapcsolatos változásokról, ahol szó lesz többek között az export-import folyamatok vámügyi vonatkozásairól, az okmányhitelesítésről, valamint a növény- és állategészségügyi követelményekről. Az eseményről hamarosan részletes tájékoztatást is nyújtunk a NAK portálon.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése