Élelmiszer-feldolgozás

A 1333/2008/EK rendelet szerint az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak (EFSA) az Európai Unióban 2009. január 20. előtt engedélyezett élelmiszer-adalékanyagokat újra kell értékelni.

 

Jelenleg olyan élelmiszer-adalékanyag újraértékelésén dolgoznak, melyeket a 16 hetesnél fiatalabb csecsemők részére történő felhasználásra szánnak. A hatékonyság érdekében az Európai Bizottság felkérte az EFSA-t, hogy az élelmiszer-adalékanyagok kockázatértékelése mellett foglalkozzon a vizsgált anyagok hiányos adatait illetően. Az üzleti és más érdekelt feleket felkérik arra, hogy egyes esetben technikai és toxikológiai adatokat szolgáltassanak az adott adalékanyaggal kapcsolatban.

Az EFSA novemberben egynapos műhelymunkát fog tartani a folyamatban lévő munka állapotáról. Az EU szervezetei, nemzetközi szervezetek, nemzetközi hatóságok, nem kormányzati szervezetek, az ipar, a kutatás és az egyetemek képviselői csatlakozhatnak az eseményhez. A résztvevőket megkérik arra is, hogy segítsenek a műhelymunka kialakításában javaslataik megküldésével, melyet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várnak.

Az eseményről és a regisztrálásra vonatkozó további információk később kerülnek közzétételre az EFSA honlapján.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése