Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról.


Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben? Az Európai Bizottság az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra. Az érdekelt feleknek 2019. április 4-ig van lehetőségük véleményük megküldésére.

A közös módszertan kidolgozása során a Bizottság szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel. A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni. Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek az Európai Bizottság oldalán olvashatók.


(Dr. Szűcs Viktória/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei