Erdőgazdálkodás

Dél-Korea faanyag-kereskedelmet korlátozó intézkedéseket vezetett be az illegális fakitermelések visszaszorítására.


Napjainkra nyilvánvalóvá vált, hogy a Föld egyes térségeiben előforduló nagyarányú erdőirtások és illegális fakitermelések negatív hatásai a bolygónk egészére kihatással vannak. Emiatt egyre több ország, illetve államszövetség vezet be olyan piacvédelmi intézkedéseket, amelyek közvetett célja az erdőirtások és illegális fakitermelések általános visszaszorítása. Tájékoztatjuk a kamara tagjait és a faanyagexportőr vállalkozásokat, hogy az erdőirtások és illegális fakitermelések globális visszaszorítása érdekében Dél-Korea is szigorította a faanyag importjára vonatkozó szabályokat.

A szigorítás lényege, hogy a dél-koreai faanyag-importőröknek 2019. október 1-től a beszerzéseikkel párhuzamosan az importálni tervezett faanyag származásáról egy állami szervezet (Korea Forest Service) tanúsítását kell beszerezni. A behozatalra, illetve annak belföldi felhasználására és forgalmazására csak pozitív minősítés esetén kerülhet sor.

A dél-koreai szabályozásról illetve eljárásról részletesebben pdf itt (1.16 MB) találhatnak információt az érdeklődők (angol nyelven).


(NAK/Dósa Ildikó)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése