Erdőgazdálkodás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egybegyűjtötte és online hozzáférhetővé tette a hazai erdők legfontosabb éves, továbbá idősoros statisztikai adatait.


A Nébih által közzétett adatok az Országos Erdőállomány Adattárból, az Országos Erdőtűz Adattárból, valamint az Erdőgazdálkodói Nyilvántartás adataiból származnak. Az adatbázisban számos információ fellelhető, ami a döntéshozók, kutatók, oktatók és az erdők iránt érdeklődők számára egyaránt hasznos. Az „Alapvető, éves és idősoros adatok” között összefoglaló, megyénkénti, erdőterületekhez kapcsolódó rendeltetési, területi, üzemmódonkénti korlátozási, fafaj statisztikai, fahasználati, erdősítési és erdőtüzekkel kapcsolatos adatokat találhatnak az érdeklődők. Az értelmezésben a portálon elérhető erdészeti lexikon segít.

A statisztikák mellett szakmai és statisztikai kiadványok is elérhetőek, mint az ,,Erdővagyon, Erdő- és Fagazdálkodás Magyarországon (2007-től kezdődően)", a „Magyarország erdőállományai, 2006” kiadvány és mellékletei, valamint beszámolók az erdősítésekről és fakitermelésekről.

A részletes információk a Nébih honlapján tekinthetőek meg. 


(NAK/ Dósa Ildikó - forrás: Nébih)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése