Koronavírus

A legnagyobb olasz mezőgazdasági szervezet a Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti (Coldiretti) bejelentette, hogy tagjai önkéntesen bevetik a mezőgazdasági gépeiket egész Olaszországban az utcák és terek tisztítására.


Amellett, hogy az élelmiszerhiány elleni küzdelemben létfontosságú bástyaként szolgál, az olasz mezőgazdasági ágazat önként vállalkozik a Covid-19 elleni közvetlen küzdelem támogatására az utcákon és köztereken a vírus túlélési esélyeinek minimalizálása érdekében.
– A területek megtisztítását fertőtlenítőoldat kijuttatásával végezzük permetezők, porlasztók és párásítók felhasználásával – mondta a Coldiretti elnöke, Ettore Prandini.

Az országban jelen levő Covid-19 vírus okozta egészségügyi vészhelyzet leküzdésének elősegítése érdekében Prandini felhívást intézett az egyesület minden tagjához, az ország egész területén, hogy gépeiket, eszközeiket bocsássák a helyi hatóságok rendelkezésére, ezáltal hozzájárulva a valaha végzett legnagyobb takarítási munkálatokhoz.

A kezdeményezés végrehajtásának pontos feltételeiről már megállapodtak az olaszországi Dipartimento della Protezione Civile nevű nemzeti testülettel, amely a vészhelyzetek előrejelzésével, megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A kezdeményezés megvalósítása azonnal elindult Olaszország északi részén, Piemontban és Venetóban, miután megállapodás született Veneto kormányzójával, Luca Zaia-val.
– A traktorok a városokban és vidéken is működhetnek, elérhetik a legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető területeket is, ahol az ipari járművekkel való közlekedést nehezítenék a keskeny és meredek utak –  magyarázta Coldiretti.


 NAK/ Tóth Andrea – Forrás: Foodnews

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei