Mezőgazdasági termelés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal további egy évvel meghosszabbította az afrikai sertéspestissel (ASP) kapcsolatos online járványvédelmi képzést.


2019. január 14-e és december 2-a között 10084-en éltek az online elvégezhető ASP járványvédelmi képzéssel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tájékoztatása szerint. A hivatal a képzést az Országos Magyar Vadászati Védegylet kezdeményezésére tette online is elvégezhetővé, és ebben a formában teljesíthető a vizsga is.

A fejlesztés előzménye, hogy a Védegylet 2018 őszén javasolta a hivatalnak a vonatkozó rendelkezések által előírt képzés és vizsga átültetését elektronikus (e-learning) felületre. Ennek oka az volt, hogy több területi vadászszövetség jelezte: az oktatások a szervezők számára idő- és forrásigényesek voltak, adminisztrációs terhet, a képzésben résztvevők számára pedig általában munkaidőben többletelfoglaltságot jelentettek.

A képzés elvégzésére eredetileg 2019. december 13-áig lett volna lehetőség, azonban a körülményekre való tekintettel a NÉBIH további egy évig, 2020. december 15-éig működteti a rendszert, így minden érdeklődő a számára megfelelő időpontban, otthonról is elvégezheti az interneten.

További részletek és a jelentkezéshez szükséges információk itt.


(nak.hu/OMVV)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése