Mezőgazdasági termelés

Az őstermelők március 20-ig kérelmezhetik a 2020. adóévre szóló betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen, ezáltal biztosíthatják őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát. Nem érvényes igazolvánnyal a gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet sem folytathatnak.


Az igazolványon látható öt év (pl. 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes. Az igazolványon szereplő adatokról az „Információk az új típusú őstermelői igazolványról” cikkünkben olvashatnak bővebben.

A kép csak illusztráció

 

Amennyiben bizonytalan igazolványa érvényességét illetően, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2020. évi betétlappal. Ha elvesztette, még díjmentesen pótolhatja. Lezárt adóévre vonatkozóan betétlap pótlására nincs lehetőség. Az igazolvány érvényességére vonatkozó tájékoztató jellegű és nem közhiteles információkat megtekintheti az „Őstermelői adatok” menüpontban, valamint a „Nemzeti Agrárgazdasági Kamara” néven elérhető applikációban is.

Az érvényesítésről és a szükséges dokumentumokról az „Érdemes időben gondoskodni a 2020-as betétlapról” cikkünkben találnak további információkat. Kérjük, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerinti megyében található NAK bármelyik ügyfélszolgálati irodáját ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségét itt tekinthetik meg.

A betétlap kiállítása, pótlása továbbra is díjmentes.


Snelcer Betti / NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése