Mezőgazdasági termelés

Az őstermelőikártya-leolvasó segítségével gyorsabbá válik az ügyféladatok betöltése, így jelentős mértékben csökken az adminisztrációra fordított idő. Aki pedig a családtagjai nevében kíván eljárni, szükséges meghatalmazással rendelkeznie.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja az őstermelők figyelmét, hogy amennyiben a falugazdász közreműködésével egységes kérelmet kívánnak benyújtani, úgy az ügyintézéshez vigyék magukkal az őstermelői kártyájukat, mert azzal az egységes kérelem benyújtása gyorsítható. Az őstermelőikártya-leolvasó segítségével gyorsabbá válik az ügyféladatok betöltése, így jelentős mértékben csökken az adminisztrációra fordított idő.

Fontos tudni, hogy a közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az egységes kérelem benyújtása során. Aki a családtagjai nevében kíván eljárni, mindenképp szükséges egy meghatalmazás. A képviselet igazolására a NAK portálról letölthető az MH1 nyilatkozat, amelyet kitöltve és aláírva hozzon magával az ügyintézéshez.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok