Mezőgazdasági termelés

Megjelent a Magyar Államkincstár 1/2019. (I.18.) számú közleménye. Már benyújthatják a dohánytermelők a 2018. tárgyévi kötelezettségek teljesítéséről szóló nyilatkozatokat.


Azok a gazdálkodók, akik részt vesznek a dohány szerkezetátalakítási programban és burley, illetve virginia dohány-szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek, illetve, mint együttműködő termelők átvállaltak munkaórára vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, már nyilatkozhatnak az elmúlt évi kötelezettségek teljesítéséről. A kapcsolódó mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénylését szintén ugyanezen a nyomtatványon kell megtenni.

A dohánytermelők a mezőgazdasági csekély összegű támogatás mellett általános csekély összegű támogatást is igényelhetnek azon jogosultságok után, amelyekre az előírt feltételeket teljesítette, de arra sem ők, sem a velük együttműködő termelők nem igényelhettek mezőgazdasági csekély összegű támogatást. Az igénylés feltétele, hogy a dohánytermelő minden jogosultsága után működtessen vagy béreljen legalább 0,2 egység dohányszárítót.

A nyilatkozatot, illetve a támogatási kérelmet postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához 2019. február 15-ig.

A közlemény és a kapcsolódó mellékletek a Kincstár honlapján érhetőek el.


(NAK/Pető Krisztina)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei