Vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei felkészülésének szakmai támogatására a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) kötött támogatási szerződés keretében.


Megnyílt a kevésbé fejlett régióban működő tőzsdeérett kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) tőzsdei bevezetését finanszírozó pályázat. A vállalatok a tőzsdei felkészüléshez kapcsolódó költségek finanszírozására már március közepétől pályázhatnak.

A Széchenyi 2020 program keretében futó projekt elsődleges célja azon gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei bevezetésének támogatása, amelyek képesek a transzparens tőzsdei működésre, és a jelentkezést követő 18 hónapon belül készek és vállalják a hazai szabályozott piaci vagy épp a kkv-szektorra specia­lizálódott Xtend platformra való bevezetést.

A BÉT a honlapon nyilvánosan közzétett felhívás feltételeinek megfelelő szervezeteket vissza nem térítendő – 50 százalékos intenzitású – támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás összegéig, és biztosítja, hogy a kiválasztott kkv-k részt vegyenek a tőzsdei felkészülést támogató mentorprogramban. A beérkezett támogatási kérelmeket a börze szakemberei tartalmi, formai és jogosultsági kritériu­mok alapján értékelik, és a támogatást elnyerő kkv költségeit elszámolják.


(MTI)