Jogszabályi összefoglaló

A felvásárlási kérelem csak az Európai Unió területéről származó közvetlenül és kizárólag tehéntejből porlasztásos eljárással az Európai Unió területén lévő olyan vállalkozás által előállított kiváló minőségű sovány tejporra vonatkozhat, amely vállalkozást az adott tagállam illetékes kifizető ügynöksége előzetesen jóváhagyott.  Állami intervenció keretében az a sovány tejpor kerülhet felvásárlásra, amely fehérjetartalma a zsírmentes szárazanyagban legalább 34,0 tömegszázalék.

A felajánlható legkisebb mennyiség 30 tonna. A felajánlott sovány tejpor mennyisége csak egész tonna lehet. A sovány tejport nettó 25-kg-os zsákokba kell csomagolni és szállítani.

A felvásárlási kérelem benyújtásakor 50 EUR/tonna mértékű biztosítékot kell letétbe helyezni. Amennyiben a sovány tejpor tételben a zsírmentes szárazanyag fehérjetartalma eléri a 34,0 %-ot, a rögzített felvásárlási ár 169,80 euró/100 kg.

A felvásárlási kérelmet tárgyév március 1. és tárgyév. szeptember 30. napja között lehet benyújtani a Kincstár honlapján ügyfélkapus bejelentkezést követően.

Mivel a Kincstár részére nem áll rendelkezésre szabad raktárkapacitás, az intervenciós felvásárlás csak abban az esetben valósulhat meg, amennyiben a kérelmező a felvásárláshoz szükséges – legalább a felajánlásra kerülő termék tárolására elegendő mértékű – szabad raktárkapacitást a Kincstár részére biztosítja. A felajánlott raktárnak meg kell felelnie az intervenciós vaj tárolásában való részvételről szóló Kincstári közleményben meghatározott feltételeknek. A tárolásért a Kincstár a fenti közleményben meghatározott díjakat fizeti.

Az intézkedéssel kapcsolatos további információk megtalálhatóak a Kincstár honlapján, a „Támogatások / EU Intervenciós intézkedések / Tejtermék intervenció / Tejtermék állami intervenció” menüpont alatt, továbbá tájékoztatás kérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

NAK/ Szőke Rita

 

 

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ