Témaoldal

Vezetékes földgáz-tender alapparamétereinek megállapításához szükséges gázfelhasználással kapcsolatos kérdőív

 

A kérdőív kitöltését csak és kizárólag – a gázellátás szempontjából - egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, szabadpiaci üzleti ügyfél státuszú kamarai tagoknak javasoljuk, mivel az egyetemes szolgáltatásra jogosult kamarai tagok számára a földgáz méltányos, összehasonlítható, átlátható és hatóságilag szabályozott ár ellenében vehető igénybe Magyarország területén. Az egyetemes szolgáltatásra jogosult tagok esetében a tender nem hozna olyan eredményeket, ami miatt érdemes lenne feladni az egyetemes szolgáltatásra jogosult státuszukat, viszont – egy esetleges átlépés esetén – az üzleti ügyfeleknél érvényesülő magasabb rendszerhasználati díjak miatt megnövekednének az energiaköltségeik.

 

A kérdőív kitöltése előtt kérjük, győződjön meg róla, hogy a következő dokumentumok, adatok rendelkezésére állnak,  mert a beküldés csak e dokumentumok szkennelt verziójának csatolása után, vagy – a titoktartásra kötelezett kamarai tagok esetében - a dokumentumok alapján kitöltött excel-tábla feltöltése után lehetséges:

 

  • jelenlegi (2017/2018 gázévre vonatkozó) földgáz-kereskedelmi szerződése (vagy titoktartási kötelezettség esetén a szerződés alapján kitölthető, a kérdőívben elérhető excel-tábla),
  • hálózathasználati és hálózatcsatlakozási szerződése/szerződései,
  • 2017. október és 2018. január közötti időszakból egyhavi gázszámla (mérési pontonként egy db havi számla; titoktartási kötelezettség esetén a kereskedő beazonosíthatóságát elősegítő összes információ kitakarásával),
  • valamint a – 100 m3/h-nál nagyobb kapacitás esetén kötelezően; illetve a 20 m3/h-nál nagyobb kapacitás esetében, ha az rendelkezésre áll - 2016/2017. teljes gázév és a 2017/2018. tört gázév órás gázfogyasztását mutató adatokat (jelenlegi kereskedőtől/elosztótól közvetlenül bekérhető, vagy a honlapjáról bejelentkezés után excel-tábla formátumban letölthető),
  • továbbá a következő időszakra (2018/2019. gázév) vonatkozó - a gázdíj, valamint fix és forgalomarányos rendszerhasználati díj tekintetében - legkedvezőbb érvényes kereskedői árajánlat. (Amennyiben titoktartási kötelezettség áll fent, kérjük, hogy a kereskedőre vonatkozó összes adatot tegyék felismerhetetlenné és úgy csatolják a dokumentumot!)
     A felületről letölthető és kitöltve feltöltendő excel-táblák kitöltéséhez szüksége lesz 2016. év októberétől havi gázfelhasználási tényadatokra (gázszámlákból) és a tervezett gázfelhasználás adataira (kereskedelmi szerződésből), valamint a 2019. év szeptember végéig várható gázfogyasztás tervezett havi adataira MJ-ban, vagy GJ-ban, vagy m3-ben kifejezve, továbbá a lekötött (kereskedelmi szerződésből, gázszámlából) és lekötendő kapacitásokra m3/h-ban, vagy MJ/h-ban, vagy kWh/h-ban megadva (kereskedelmi szerződésből, rendszerhasználati díjakat is tartalmazó gázszámlából).

A Kérdőív *-gal megjelölt kérdéseinek megválaszolása kötelező.

 

Amennyiben az energetikai kérdőív kitöltése során bármilyen probléma merül fel, kérjük, keresse fel az ügyfélszolgálatot az alábbi elérhetőségeken:

telefon: +36 80 900 365
e-mail: energiapartnersegiprogram@nak.hu

vagy a székhelye, illetve telephelye szerinti Megyei Igazgatóságot a portálon közzétett elérhetőségeken.

.
.
.

Nyilatkozatok

-
-
-
-

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei