Gabona- és édességipar

Az agrártárca vezetője a megbeszéléseket követően partnerével aláírta a Kínába irányuló méz exportjáról szóló megállapodást. Emellett egyeztettek arról, hogy szorosabb együttműködés jön létre a kínai tartományokkal.


A kínai tartományokkal való együttműködés kiszélesítése és a tudományos együttműködés fejlesztése mellett számos további mezőgazdasági együttműködésre is lehetőség nyílik a magyar-kínai magas szintű tárgyalások eredményeként – jelentette ki szerdai tárgyalásai után Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Mint mondta, az együttműködés kiterjedhet az e-kereskedelemre, valamint az agrárdigitalizációval kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok cseréjére.

A felek egyetértettek abban, hogy a jövőben szorosabbra fűzik az agrárerdészet terén kialakítandó kapcsolatokat is. Egy harmadik témában pedig még konkrétabb egyezség jött létre: a tárcavezető partnerével együtt aláírta a Kínába irányuló méz exportjáról szóló megállapodást. Fazekas szerint így valamennyi magyarországi méztermelő előtt megnyílhat a lehetőség, hogy a kínai piacra juttassa a kiváló minőségű magyar mézet.


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok