Szesz-, bor-, söripar

Már érkeznek a nevezések a Quintessence (IX.) Pálinka- és párlatversenyre, mely az elmúlt években egész Közép-Kelet Európa legnagyobb pálinka-megmérettetésévé vált. Évek óta ezer feletti nevezett minta érkezik a desztillátumok nagy versenyére határon innen és túl.


Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett, idén januárban megrendezett Quintessence (VIII.) Pálinka- és párlatversenyre több szempontból is rekordszámú nevezés érkezett. Magyarországon eddig még soha egyetlen egy ilyen megmérettetésre sem neveztek 1318 mintával. (A korábbi abszolút rekord a 2016-os verseny 1132 nevezéséhez volt köthető.) Az impozáns mintaszám mellett rekord hazánkban a 433 nevezett kereskedelmi tétel és az is, hogy érkezett versenyminta Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.

A pálinkaverseny fővédnöke ezúttal is Kövér László, Magyarország Országgyűlésének elnöke. A IX. pálinkaverseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2018. január 19-20-án kerül sor Miskolc-Lillafüreden, a Palotaszállóban, egy nagyszabású gála részeként. A nevezési határidő 2018. január 5-én jár le. Nevezési mintaként a magán- és bérfőzetőknek fajtánként minimum 2x0,35 liter, kereskedelmi főzdéknek 3x0,35 vagy 2x0,5 liter pálinkát vagy párlatot kell eljuttatniuk a szervezőknek.

Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat a http://quintessence-palinka.hu/hu/ és a www.okeonga.hu weboldalon található. További felvilágosítás kérhető a +36-70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.


(forrás: Ongai Kulturális Egyesület)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok