Erdő- és vadgazdálkodás

Több száz iskolás gyermek élénk nyüzsgése közepette kezdődött meg a II. Erdővarázs Családi Nap pénteken, amelyen állami erdőgazdaságok két napon keresztül a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját mutatják be.


A tavaly nagy sikerrel zárult, a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében megvalósuló Erdővarázs Családi Nap után az állami erdőgazdaságok idén másodszorra is kiköltöztek  a budapesti Szabadság térre a II. Erdővarázs Család Nap keretében.
- Az állami erdőgazdaságok 2010 óta 14,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre. Azt is kihangsúlyozta,hogy Magyarország területének mintegy 20%-a erdővel borított, hazánk erdőterülete meghaladja a 2 millió hektárt, amelynek közel 60 %-a állami tulajdonban van. Az állami erdők Magyarország természeti értékeinek jelentős és meghatározó részét adják, ezért is tartoznak a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé. Az állami erdészeti társaságok felismerték azt a fontos tényt, hogy a társadalomnak nagy szüksége van az erdőben eltöltött időre. Ezek az erdőgazdaságok jelentős társadalmi szerepvállalás mellett komoly anyagi ráfordítást igénylő közérdekű feladatokat, valamint közjóléti szolgáltatásokat is ellátnak, például természetvédelmi, erdővagyon őrzési, telepítési, génmegőrzési, fenntartható vadgazdálkodási, természeti kárkezelési, műemlékvédelmi tevékenységeket és társadalmi szerepvállalást erősítő törekvéseket - mondta a pénteki megnyitón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

A növekvő turisztikai és szabadidős tevékenységek igényeinek kielégítése érdekében az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi fejlesztést hajtanak végre. A miniszter hangsúlyozta: a Földművelésügyi Minisztériumban kiemelt feladatként kezelik az erdőgazdaságok működtetését, a 22 állami erdőgazdaság a vidék meghatározó foglalkoztatóiként összesen mintegy 5600 fő állandó munkavállalót foglalkoztat, valamint az országos közfoglalkoztatási program keretében további 6700 főnek adnak munkát.

 


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok