`

Hat gyermekvédelmi intézmény vezetője vehette át a somogyi gazdák adományát szerdán Marcaliban. A Magyarok Kenyere Programban több mint tíz tonna búza gyűjt össze a megyében, amelyet a barcsi malomban őröltek lisztté.


Több mint tíz tonna búza gyűlt össze Somogyban – mondta el Gombos Sándor. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke hozzátette: a barcsi száz éves malom őrölte meg térítésmentesen a búzát. Hét és fél tonna liszt a megye gyermekvédelmi intézményeibe kerül.

– A Magyarok Kenyere Program a határon belüli és kívüli szolidaritást jelképezi, a gazdák önzetlenül segítenek a legelesettebbeknek – jegyezte meg Gombos Sándor.

– Nagy segítség nekünk a lisztadomány, óriási az ellátó rendszerünk – mondta el Tóth Norbert. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója hozzátette: az adományból több mint 2500 gyermek kap. A lisztet sütés-főzéshez használják a konyhákon, valamint jut belőle a lakásotthonokba is.

– Ha egy vállalkozó úgy áll a gazdaságában, hogy lehetősége van adakozni, jó ha megteszi, de ez hosszú évtizedeken keresztül nem volt így. Ma egyre több gazda jó szívvel ad, ami jelenti a gazdaság erősödését – mondta köszöntőjében Móring József Attila. A térség országgyűlési képviselője hozzátette: a gazdák névtelenek maradnak, nem kérkednek, jó szívvel segítenek a rászorulókon.

– Ez az idei akció is azt jelképezi, hogy a somogyi gazdák képesek összefogni egy jó cél érdekében – mondta el Neszményi Zsolt. A megyei kormánymegbízott szerint mióta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara koordinálja a programot nagyot fejlődött.

Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a kenyér testi-lelki táplálék, a magyarság identitásában mindig a kenyér jelképezte az összetartó erőt, a családot és a közösséget.

A lisztadomány mellé a Kométa jóvoltából szalámikat, a Fino Food Kft. pedig sajtokat ajánlott fel a gyerekeknek.
– Indulása óta támogatjuk a programot, egy nagyobb mennyiségű trappista sajtokat hoztunk – mondta el Egyed László, a kaposvári tejüzem ügyvezetője.

A nyolc éve életre hívott Magyarok Kenyere Program célja, hogy a tizenötmillió, Magyarországon és határainkon túl elszórtan élő magyar összetartozását jelképesen erősítse. Idén Somogyban több mint százharminc somogyi gazda adakozott búzával teli zsákokat.Hét gyűjtőponton több mint 10 tonnányi mennyiség gyűlt össze, amelyet határon túli és hazai gyermekotthon lakói kaptak meg.


(forrás és kép: sonline.hu)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám