Gabona- és édességipar

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015. évet a Helyi termék évének nyilvánítja.

 

 

 

A világ számos pontjához hasonlóan a magyar vásárlók körében is egyre nagyobb az érdeklődés a helyben termelt, helyben készült termékek iránt. A termelői piacok és a helyi termék-védjegyek száma az elmúlt években jelentősen gyarapodott, kedveltségük is nőtt. Ma már a magyar fogyasztók háromnegyede tartja fontosnak, hogy a lakóhelye közelében állítsák elő azt az élelmiszert, amelyet önmaga és családja számára megvásárol. Ugyanakkor a helyi piacokon árusított termékekkel kapcsolatban, szinte minden második vásárló bizalmatlan.

 

Ahhoz, hogy a helyi termékek valóban sikeresek legyenek, olyan komplex programra van szükség, amelynek segítségével tovább nő a bizalom és erősödik a kapcsolat a megbízható termelők és a kellő információkat birtokló, tudatos vásárlók között.

A Helyi termék éve 2015 program célja, hogy a vásárlókat megismertesse a helyi termékekkel, azok előnyeivel, ezen keresztül pedig a fogyasztók közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a termelőkkel. A program önálló honlappal kívánja elősegíteni, hogy a termelők még felelősségteljesebbé, a vásárlók pedig még tudatosabbakká váljanak.

 

A http://www.helyboljobb.hu/folyamatosan frissülő weboldalon minden hasznos információ megtalálható a helyi termékekkel kapcsolatban. Olvashat a helyi termékek előnyeiről és az éves programsorozatról; informálódhat a védjegyekről; termelői piacokat kereshet és kérdéseket is feltehet, amelyekre az adott terület szakemberei válaszolnak majd. A program aktuális részletei a folyamatosan frissülő facebook oldalon is követhető:facebook.com/helyboljobb

Helyi termék éve 2015 programsorozat tartalma:

  • oktatás/ismeretterjesztés

  • országos szakmai fórumok

  • családi és gyermekprogramok

  • kiállítások, vásárok, fesztiválok

  • piacok

  • online tanácsadás

A Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamrával közösen a termelők számára létrehozott egy on-line tudásbázist, valamint szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján.

A szakmai fórumok tematikája és előzetes helyszínei:

Program:

értékesítés feltételei

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

 

Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacrajutása érdekében  

Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

 

Adózással kapcsolatos általános információk

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

Kerekasztal beszélgetés

 

Az országos programsorozat 2016. március végéig fog tartani.

Az eseményekre http://www.helyboljobb.hu/termeloknek/szakmai-esemenyek/oldalon 2015. április 10-től lehet regisztrálni.

 

Helyszínek és időpontok 2015. első félévében:

 

Megye

Város

Helyszín

Időpont

Csongrád

Szeged, Rákóczi tér 1.

Megyei Önkormányzat Hivatal

2015. április 21. kedd

Veszprém

Sümeg, Széchenyi Gy. u. 9-11.

Kisfaludy Sándor Művelődési Központ és Könyvtár

2015. május 7. csütörtök

Pest

Szob, Árpád u. 17.

József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központ

2015. május 12. kedd

Heves

Hatvan, Kossuth tér 24.

Grassalkovich Művelődési Ház

20215. május 19. kedd

Bács-Kiskun

Baja

 Bácskai Kultúrpalota

2015. június 2. kedd

Zala

Nagypáli, Hrsz. 030/2.

Megújuló Energiák Innovációs Ökocentruma

2015. június 11. csütörtök

Fejér

Soponya, Petőfi u. 158.

IKSZT Közösségi ház

2015. június 18. csütörtök

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám