Vidékfejlesztés

Újabb jelentős segítséget, enyhítést hoz a gazdálkodóknak a most megjelent miniszterelnökségi rendelet.

A pályázók számára kedvezően módosul összesen negyvenegy, 2007-2013-es ciklushoz kapcsolódó, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és az Európai Halászati Alapból nyújtandó támogatásokat szabályozó rendelet. Az érintett rendeletek egyes rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése segíti a források eredményesebb, hatékony felhasználását, a 2015. december 31-én záruló Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sikeres megvalósítását.

A módosítások több helyütt a jelenleg folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak, a legtöbb hatályon kívül helyezett rendelkezést pedig már a meglévő eljárásokban sem kell alkalmazni. Ennek hatásaként a gazdák eredményesen be tudják fejezni a támogatott fejlesztéseket és lehívhatják a részükre megítélt teljes támogatást.

A rendelet több esetben hosszabbítja meg a kifizetési és megvalósítási határidőket, a technikai jellegű módosításokkal pedig orvosolhatók a jogalkalmazás, végrehajtás során felmerült problémák is.

A Miniszterelnökség eddig öt alkalommal döntött agrár-vidékfejlesztési jogcímrendeletek módosításáról. A változtatások a gazdák jelentős támogatása, a rájuk nehezedő teher és a szankciók csökkentése mellett hozzájárulnak a 2007-2013 közötti ciklusban lekötött, Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap forrásainak maximális felhasználásához is.

(Miniszterelnökség)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Koronavírus

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei