Kamarai hírek

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában. A konferencia áttekinti mindazokat a jelentős szabályozási, támogatási, finanszírozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően meghatározhatják az agrárágazati szereplők idei eredményes gazdálkodását.

 • A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy a hagyományos és tájjellegű termékek megkülönböztető védjegye. A HÍR védjegy használati jogának elnyerésével növelhető a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeink és élelmiszereink ismertsége, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségei bővülhetnek.

 • Minden lényeges idei agrártámogatási változásról beszámol az Agrárium Konferencia, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia egyik legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson a gazdálkodóknak az agrártámogatási kérelmek idei benyújtásához, illetve a megnyíló támogatási lehetőségek minél jobb kihasználásához.

 • Az idei évben is vendégül láttuk legjobb generátorkezelőinket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényközpontjában, Dunaharasztiban, ahol dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Győrffy Balázs, a NAK elnöke méltatta a kezelőket, önfeláldozó, kitartó munkájukat és társadalmi szempontból is fontos szerepüket. A jégkármérséklő rendszer generátorkezelői meghatódva vették át a díjaikat, a vármegyei és országos legjobb kezelők kerültek kitüntetésre. A legjobb kezelőket állófogadás várta a díjátadót megelőzően, majd azt parlamenti látogatás követte, ami tovább emelte a rendezvény fényét. A Parlamentben Jakab István, az Országgyűlés alelnöke személyesen gratulált a díjazottaknak, illetve egy országházi sétára is lehetősége nyílt a részvevőknek. 1. kép: A…

Az alábbi táblázat tartalmazza a Hajdú-Bihar Vármegyében megrendezésre kerülő Téli kamarai gazdaklub előadássorozat állomásait és a legfontosabb vonatkozó információkat.

Holisztikus IPM: A növényvédőszer-használat csökkentése címmel IPM 2024 konferencia kerül megrendezésre angol nyelven az IPMWORKS és az IPM Decisions projektek zárórendezvényekét, 2024. május 14-én Brüsszelben, amelyen a részvétel ingyenes.

 • A Bizottság február 6-án elindította az "EU Rural Toolkit " interaktív útmutatót, amely feltérképezi a vidéki területek számára uniós szinten rendelkezésre álló összes finanszírozási lehetőséget.

 •  2024. február 14-től idén is megnyílt a lehetőség az i2connect - immáron harmadik - Nyári Iskolájára történő jelentkezésre. Az i2connect projekt egyik fő célja a jövőbeli tanácsadók készségeinek, kompetenciáinak és attitűdjének…

 • Gyakorló gazdálkodók vettek részt az Agrár-EDIH program mosonmagyaróvári eseményén, február első napján. A "Bevezetés a digitális ismeretekbe a Széchenyi István Egyetemen" című programon a csoport megismerkedett az agráradatok tárolásához szükséges…

 • Nagy érdeklődés mellett zajlott az Agrár-EDIH program műhelymunkája a PREGA Konferencia és Kiállítás nulladik napján. A projekt kiemelt célja a mezőgazdasági termelők digitális átalakulásának támogatása, valamint az agrár szaktanácsadók szakmai…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám