Kamarai hírek

Az idén 30 éves jubileumát ünneplő Farmer Expo Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakkiállítás augusztus 17-20. között várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán. Az ország egyik legnagyobb agrárseregszemléjétől az előző évek látogatói és kiállítói számának felülmúlását várják a szervezők.

  • BEKAPCSOLÁSI ADATOK 2021. június 28. és július 11. közötti időszak zivataros napok bemutatása generátorok bekapcsolásának és a meteorológia helyzet szempontjából.

  • Bár az uniós kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységeket támogató Horizont 2020 kutatási keretprogram 2020 év végén befejeződött, a jelenlegi EU-s költségvetési ciklusban is elérhetőek lesznek uniós források a kutatásokra: idén indul az új keretprogram, a Horizont Európa. Az átmeneti időszak kapcsán a hazai és uniós agrárkutatás általános és kamarai vonatkozásairól Dr. Győrffy Andreával, a NAK KFI-ért is felelős csoportvezetőjével beszélgettünk.

  • Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, mely régiókban keletkeztek a legnagyobb terméskiesések, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. Szó lesz arról is, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud jövedelmezően gazdálkodni egy termelő az ilyen viszontagságos években, mint például az idei. A szélsőséges időjárás idén is komolyan megnehezítette a gazdák dolgát Magyarországon, az aszály, a heteken át tartó csapadékmentes időszakok, a sorra dőlő melegrekordok…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezete a Precíziós Miniakadémia rendezvénysorozat keretében, 2021. július 26-30. között Szántóföldi Roadshow-t szervez 5 helyszínen Tolna megyében.

  • Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is három napos, színes programokkal várták az érdeklődőket Jászapátin 2021. június 25. és 27. között.

  • Az idei esztendőben, a hagyományoknak megfelelően Szent György napján, 2021. április 24.-én tartottuk meg Karcagon a Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem program Jász-Nagykun-Szolnok megyei búzaszentelő ünnepségét.  A búzaszentelés Hubai Imre Csaba,…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Magyar Református Szeretetszolgálat többéves együttműködésének keretében idén harmadik alkalommal került megszervezésre a vetőmaggyűjtés a kárpátaljai, nehéz helyzetben lévő gazdálkodók, valamint egyházi…

  • A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő 2021. márciustól nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

 1. Vetőburgonya export 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei