Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága 2022. március 8-án Ünnepi Gazdaasszony Fórumot tartott Szolnokon, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán. A résztvevőket Hubai Imre Csaba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun Szolnok Megyei Szervezetének elnöke, Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony, a rendezvény háziasszonya, Dr. Fazekas Sándor földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő úr,  F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr, Dr. Berkó Attila kormánymegbízott úr, Borbás Zoltán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke és Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere köszöntötte. Köszöntőikben kiemelték a gazdaasszonyok sokszoros felelősségét, példaértékű alázatukat a munkájuk iránt, céltudatosságukat, elhivatottságukat és összetartó erejüket. A köszöntő gondolatokat Wittner Mária asszony, egykori országgyűlési képviselő, az 1956-os forradalom szabadságharcosának ünnepi beszéde követte. Beszédében hangsúlyozta az előre tekintés és hazafiasság fontosságát, mely csapásvonalat nemzetünk már generációk óta vitathatatlanul követi.

Az ünnepi beszédet követően Dr. Feldman Zsolt államtitkár úr „A családi gazdaságok-2020 októberétől napjainkig meglévő támogatási rendszerek ismertetése” című előadása következett. Előadásában ismertette, hogy az elmúlt években felértékelődtek a családi gazdaságok, amelyekben a családtagok többek között a jövőt is építik. Modernizálódott a földszerzés és az adózás folyamata, továbbá modernebb támogatási rendszer került kiépítésre.

Ezt követően Detre Miklós úr, a Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Támogatásokért Felelős Elnökhelyettesének és Szerletics Ákos főosztályvezető-helyettes úrnak „A kötelező és az innovatív - A Magyar Államkincstár Kifizető Ügynökségi mobil applikáció fejlesztésének bemutatása” című előadására következett. A Mobilgazda alkalmazás létrehozását indukálta egy korszerűbb kommunikációs csatorna iránti igény az új támogatási rendszereknek megfelelően, valamint az Európai Unió irányából is nyitás történt az új technológiák alkalmazása felé, amelyek így a lehetőségek széles tárházát nyitják meg a mezőgazdaság különböző területei előtt.

Jakab István úr, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke „A közös agrárpolitika reformjának gazdálkodókat érintő aktualitásai” című előadásában megemlítette, hogy Magyarország rendelkezik az Európai Unió tagállamai közül a legszervezettebb szakértői, tanácsadói hálózattal. A jövő legsarkalatosabb teendőjeként a hozamnövelést, illetve annak megtartását szorgalmazta.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ