SmartProtect

Megjelent a SmartProtect projekt új sajtóközleménye, mely a projekt második periódusának eddigi legfontosabb eseményeit és eredményeit foglalja össze az alábbi témakörökben.

Intelligens mezőgazdaság az innovatív növényvédelemért a zöldségtermesztésben

A SmartProtect az Európai Unió Horizont 2020 programja (GA 862563) által finanszírozott projekt. Célja egy olyan tematikus hálózat létrehozása gazdálkodók és tanácsadók számára, amely az intelligens integrált növényvédelmi (SMART IPM) megoldások régiókon átívelő tudásmegosztására összpontosít, ösztönözve a tudásáramlást a regionális mezőgazdasági tudás- és innovációs rendszerekben (AKIS) Európa-szerte. Ezáltal összekapcsolva ezeket a zöldségtermesztésben alkalmazandó integrált növényvédelem fejlett módszertanában rejlő innovatív lehetőségekkel, integrálva a precíziós gazdálkodási technológiákat és az adatelemzést. A projekt időtartama 3 év, a projekt második periódusa 2021 júliusában kezdődött. A projekt konzorciumában 15 partner vesz részt Európa 12 országából, akik a tudásmegosztást elősegítő többszereplős megközelítést hirdetik.

A SmartProtect Platform hivatalosan is elindult!

A SmartProtect Platform a zöldségtermesztésben alkalmazható innovatív IPM-megoldások szabadon hozzáférhető felülete. A Platform felkereséséhez és tartalmának felfedezéséhez látogasson el a https://platform.smartprotect-h2020.eu/en weboldalra, válogasson az alkalmazási technikák, a döntéstámogató rendszerek, a diagnosztikai és észlelési technikák, valamint a monitoring technikák között, melyek minden érdeklődő számára elérhetőek. Alkategóriák is rendelkezésre állnak, amelyek konkrét kereséseket tesznek lehetővé permetezőgépek, permetező drónok, UV-rendszerek, hasznos szervezetek elosztórendszerei, mint az alkalmazási technikák; Elisa, RNS és DNS módszerek, valamint mobil rendellenesség-detektálási rendszerek, mint a diagnosztikai és detekciós technikák; valamint termésfigyelés és rovarmegfigyelés módszerek, mint a monitoring technikák alkategóriái között.

A Platform célja, hogy elősegítse a növényvédelmi gyakorlatok megismerését és alkalmazását, a rendelkezésre álló innovatív eszközök és technikák kiaknázását. A gyártók, érdekelt felek, tanácsadók és még sokan mások megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő intelligens technológiákat. A szűrők és a kulcsszavas kereső segítségével a felhasználók személyre szabhatják a keresést. A platform 12 különböző nyelven érhető el, köztük angolul, hollandul, franciául, németül, észtül, szlovénul, portugálul, csehül, spanyolul, lettül, görögül és magyarul is.

A platform tartalma folyamatosan bővül, már több, mint 200 intelligens megoldás és technológia került regisztrálásra. Minden érdeklődő további innovációkat javasolhat a platformra, ehhez csak egy egyszerű regisztráció, majd a "Saját megoldásaim" és az "Új megoldás hozzáadása" menüpontok kiválasztása szükséges. Fedezze fel a Platformot, és legyen része a SmartProtect hálózatnak!

SmartProtect események

A projekt második szakaszában Európa-szerte rendezvényeket tartanak, amelyek célja az intelligens IPM-technológiákkal kapcsolatos tapasztalatok és vélemények cseréje, valamint a technológiák helyszíni bemutatása. Az eseményeken különböző országok különféle szereplői vesznek részt, lehetővé téve az interaktív kommunikációt a termelőkkel, az érdekelt felekkel és a zöldségtermesztési ágazat szakértőivel.

Kövessen minket további hírekért a közelgő SmartProtect eseményekről, úgymint a SmartProtect régiókban (észak- közép-és dél-európai zóna), megrendezendő szemináriumok, képzések és nyílt napok.

További információkért és újdonságokért iratkozzon fel a SmartProtect projekt hírlevelére!

 

(NAK/Pók Zóra)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám