FAIRSHARE

A FAIRshare projekt keretében egy új értékelő eszköz került létrehozásra, mely segíti a mezőgazdasági tanácsadókat a megfelelő agrár-digitális eszközök kiválasztásában. 

Az EU által finanszírozott H2020 FAIRshare (Farm Advisory Digital Innovation Tools Realised and Shared – Digitális Agrár Innovációs Tanácsadó eszközök megosztása) projekt 2018 novemberében indult 22 európai partner részvételével. A FAIRshare célja egy digitálisan aktívabb mezőgazdasági gazdálkodói és szaktanácsadó közösség kialakítása. A projekt kifejezetten a meglévő digitális tanácsadó eszközök és szolgáltatások (DATS – Digital Advisory Tools and Services) megosztására és használatára összpontosít, melyek magukban foglalják a kommunikációs eszközöktől kezdődően mind a benchmarking szoftvereket, webes és telefonos alkalmazásokat, digitális oktatási és képzési anyagokat. 

A digitális tanácsadó eszközök és szolgáltatások széleskörű elérhetősége érdekében egy Agrár- Digitális Eszköztár kerül kiépítésére. Jelenleg 227 DATS áll rendelkezésre az eszköztárban, legújabb eleme a nemrég megjelent DATS-értékelési eszköz (DATS Assessment Tool), melynek fő célja, hogy segítse a tanácsadókat az igényeiknek legmegfelelőbb DATS-ok kiválasztásában és értékelésében. A kiválasztott eszközök értékelése egységes, Európa-szerte szaktanácsadói körben kipróbált és tesztelt kritériumrendszer alapján történik. Az értékelési eszköz támogatja a szaktanácsadókat a gazdálkodók digitális korszakra való felkészítésében, digitális képességeinek megerősítésében. 

Az értékelési eszköz excel formátumban már letölthető 11 különböző nyelven, így magyarul is. A tervek szerint a közeljövőben web alapú alkalmazásként is elérhető lesz. 

Az értékelési eszközzel és használatával kapcsolatos további információk és irányelvek a https://fairshare-pnf.eu/assessment-tool oldalon találhatók. 

(NAK/Pók Zóra) 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ