FAIRSHARE

A FAIRshare (Farm Advisory Digital Innovation Tools Realised and Shared – magyarul: Digitális Agrár Innovációs Tanácsadó eszközök megosztása) projekt, pályázatot hirdet, amelynek célja egy digitálisan aktívabb gazdálkodói-, és mezőgazdasági tanácsadó közösség építése, amely a tanácsadói szolgáltatások közötti és azokon belüli digitális megosztottság áthidalása. 

A projekt kifejezetten a már meglévő digitális tanácsadó eszközökre és szolgáltatásokra (ún. DATS) fókuszál, amelyek lehetnek többek között: mezőgazdasági szoftverek, benchmarking eszközök, kommunikációs eszközök, webes és telefonos alkalmazások, digitális oktatási- és képzési anyagok, valamint egyéb digitális támogató eszközök.

A projekt immár második alkalommal lehetőséget kínál számos felhasználói eset (ún. UserCase -UC) kifejlesztésére, amely segíti és támogatja egy sor DATS (Digital Advisory Tools - Agrár- Digitális Eszköztár) fejlesztését az EU-ban. Az UC-k célja a mezőgazdasági tanácsadók kihívásainak kezelése a DATS felhasználásával (inspirációt a FAIRshare DATs leltárban talál, de a kiválasztott DATS-oknak nem szükséges erről a listáról származniuk). A UC-k tapasztalatait felhasználják a DATS elfogadását befolyásoló környezeti tényezők (emberi, infrastrukturális, kulturális, gazdasági stb.) megismerésére.

A pályázók köre: tanácsadó szervezetek; tanácsadói csoportok.

Pályázati terület: különböző agrár ágazatok-, termelési rendszerek-, régiók és mezőgazdasági tanácsadói környezetben tevékenykedők.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. március 14., kedd 14:00 (CET) 

A pályázatokat közbeszerzés keretén belül lehet benyújtani, amelyet négy „tételre” osztanak fel földrajzi elhelyezkedésük alapján. (Délkelet-Európa: Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Görögország.)

A projekt benyújtásával kapcsolatban további információ ITT található.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok és űrlapok az alábbi portálon találhatók: Űrlap

Ez a felhívás a felhasználói eseteket támogatna régiós szinten mintegy 30 000 euróval (régiónként négyet), 6 hónapos futamidővel. A UC eset tartozhat mezőgazdasági szoftverek, benchmarking és kommunikációs eszközök, webes és telefonos alkalmazások, digitális oktatási- és képzési anyagok, digitális támogató eszközök, és egyéb témakörökhöz. Például: tudás- és képességfejlesztés; digitális eszközök adaptációja; kapacitás tervezők, stb.

 

Kornéli Benjamin/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ