ELV videók

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását, ezért elkészítette az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által megjelentetett, nemzetközi szakértőkkel készített interjúk magyar nyelvű fordításait.

A videóinterjúkban kifejtett nézetek és vélemények az interjúalanyok sajátjai. Az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport nem vállal felelősséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által elkészített fordításokban található esetleges hibákért vagy hiányosságokért.

Sebastien-projekt videó

A SEBASTIEN projekt (SEBASTIEN - Smarter LivEstock Breeding through Advanced Services Tailoring Innovative and multi-sourcE data to users’ Needs) széleskörű, információs és kommunikációs technológiákon alapuló szolgáltatásokat kíván megvalósítani az intelligens állattenyésztési és gazdálkodási rendszerek kialakításának támogatására annak érdekében, hogy csökkentse az éghajlatváltozás és annak változékonysága, valamint az ezzel egyidejűleg jelentkező környezeti stresszorok és az antropogén, azaz az emberi tevékenységek által kiváltott hatások kockázatait az „okos” technológiák alkalmazásában rejlő lehetőségek kiaknázása mellett.

A SEBASTIEN projekt fő célja egy döntéstámogató rendszer (DSS - Decision Support System) létrehozása az olasz állattenyésztési ágazat – kiemelten a szarvasmarha-, a juh- és a kecsketenyésztés – gazdasági és környezeti szempontból is hatékonyabb és fenntarthatóbb irányítása, valamint a rendszerben összegyűjtött adatoknak új és technológiailag innovatív digitális rendszereken keresztül történő kiértékelése érdekében.

Az European Livestock Voice (ELV), azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport által közzétett SEBASTIEN projektet bemutató videó magyar nyelvű feliratát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) készítette. Az ELV nem vállal felelősséget a NAK által elkészített fordításban található esetleges hibákért vagy hiányosságokért.

SheepNet videók

A 2016-2019 között futott SheepNet nemzetközi projekt fő fókuszterületeihez, a takarmányozás-menedzsmenthez, valamint az állategészségügyhöz kapcsolódó, a projekt partnerországai − Franciaország, Írország, Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Románia, Magyarország, Görögország és Törökország – által összegyűjtött gyakorlatorientált tippek és praktikák interaktív, innovatív és széleskörű tudásátadásán keresztül kívánta fokozni a juhágazat jövedelmezőségét.

EuroSheep videók

A 2020 januárjában indult EuroSheep nemzetközi projekt fő fókuszterületeihez, a takarmányozáshoz és az állomány-menedzsmenthez, valamint az állategészségügyhöz kapcsolódó, a nyolc legjelentősebb európai juhtenyésztő partnerország − Írország, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Görögország és Törökország – által összegyűjtött gyakorlatorientált tippek és praktikák interaktív, innovatív és széleskörű tudásátadásán keresztül kívánja fokozni a juhágazat jövedelmezőségét.

Az EuroSheep projekt által összegyűjtött jó gyakorlatokat bemutató videóanyagok angol nyelvű felirattal érhetők el, azonban a feliratok a Beállítások/Feliratok/Automatikus fordítás/Magyar menü pontban magyar nyelvre átállíthatóak.

SM@RT videók

A 2021 januárjában indult, az EU Horizon2020 programja által finanszírozott SM@RT nemzetközi projekt célja egy hosszú távú, önfenntartó európai/nemzetközi hálózat kialakítása a precíziós állattenyésztés és a digitális technológiák használatának ösztönzése érdekében a kiskérődző ágazatban. A programban részt vevő nyolc partnerország ─ Skócia, Franciaország, Norvégia, Írország, Magyarország, Olaszország, Izrael és Észtország ─ kutatói, gazdálkodói és tanácsadói hálózatán keresztül kívánják növelni a gazdálkodók ismereteit az újonnan elérhető precíziós állattenyésztési eszközökkel kapcsolatban, bemutatva ezen eszközökben rejlő lehetőségeket és a precíziós technológiákba történő beruházások megtérülését.

A SM@RT projekt által összegyűjtött jó gyakorlatokat bemutató videóanyagok angol nyelvű felirattal érhetők el, azonban a feliratok a Beállítások/Feliratok/Automatikus fordítás/Magyar menü pontban magyar nyelvre átállíthatóak.

Egyéb videók

További magyar nyelvű videók

További angol nyelvű videók

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám