Élelmiszer-feldolgozás

A szaúdi Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hatóság (Saudi Food and Drug Authority – SFDA) tájékoztatót adott ki az állati eredetű termékek Szaúd-Arábiába történő exportjára vonatkozóan.

Szaúd-Arábia Magyarország második legjelentősebb kereskedelmi partnere az arab világban. Az olajexportra épülő gazdaság, valamint a mezőgazdasági termeléshez szükséges természeti adottságok hiánya és a gyártói szektor fejletlensége miatt Szaúd-Arábia gyakorlatilag mindenből behozatalra szorul, a belső fogyasztást jelentős importtal kényszerül kielégíteni. Magyarország megítélése nagyon jó Szaúd-Arábiában, így meghatározó importőr a magyar marhahús és készítményei tekintetében. A közel-keleti királyságban emellett népszerűek a magyar tej- és sajttermékek, de egyéb szakágazatban is vannak lehetőségek az exportőrök számára.

A szaúdi Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hatóság (Saudi Food and Drug Authority – SFDA) tájékoztatója az állati eredetű termékek Szaúd-Arábiába történő exportjára vonatkozóan ismerteti az engedélyezés folyamatát lépésről lépésre.

Az angol nyelvű tájékoztató itt érhető el.

 

(NAK/Polczer Katalin)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése