Élelmiszer-feldolgozás

Tájékoztató levél a potenciális élelmiszeripari vállalkozások vezetőinek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy döntött, hogy a magyar élelmiszeripari termékek export lehetőségeinek bővítésére átfogó programot indít a belga piacon. Ennek a kezdeményezésnek volt már előzménye, a Külügyminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a brüsszeli magyar nagykövetség 2015-ben fórumot és találkozót szervezett magyar élelmiszeripari termékek bemutatására a belgiumi kiskereskedelmi láncok beszerzési vezetőinek. A termékbemutatóra és az előadásokra, valamint a B2B tárgyalásokra a brüsszeli Magyar Nagykövetség területén került sor.

Az azóta eltelt években, elsősorban a koronavírus járvány miatt, nem volt lehetőség hasonló jellegű üzleti találkozók megszervezésére és lebonyolítására. Jelenleg egy alapvetően más természetű geopolitikai válsághelyzet hatásaival kell szembenézniük a gazdasági szereplőknek. A jelenlegi helyzetben a belföldi piaci lehetőségek beszűkülése és a költségek drasztikus emelkedése miatt sok hazai vállalkozás számára fontosak a nemzetközi piacokon elérhető üzleti lehetőségek, ezek viszont elsősorban a kereskedelmi kapcsolatokon múlnak.

Ezért is döntött úgy a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy a Belgiumba akkreditált magyar külgazdasági attasén keresztül egy új programot indít, ami lehetőséget nyújt a Belgiumban aktív élelmiszerláncok számára a magyar agrár és élelmiszeriparban rejlő potenciál, és a magyar termékek export lehetőségeinek feltérképezésére. A program a nagykövetségre szervezett brüsszeli üzleti találkozóval, a belgiumi élelmiszerláncok képviselővel folytatott tárgyalással indul. Az érdekelt felek nyitottságának feltérképezése után kerül majd sor egy magyarországi Üzleti Fórumra. A HEPA és a KKM által szervezett rendezvényen belga üzletemberek érkeznének Magyarországra, ahol megismerkedhetnek a magyar termékekkel, üzletemberekkel. Ebben a lebonyolítási formában a hazai szereplők is minden bizonnyal könnyebben mozgósíthatók. Meggyőződésünk, hogy a belga üzleti szereplők jelenlétével megvalósított magyarországi esemény jelentősen hozzájárulhat az üzleti kapcsolatok kialakulásához.

A program egészének sikeres megszervezése és lebonyolítása érdekében szeretnénk minél több hasznos információt összegyűjteni. Ehhez kérjük azoknak a kamarai tag partnereinknek a segítségét, akik személyesen és termékeikkel szívesen részt vennének a magyarországi Üzleti Fórumon. Arra vonatkozóan szeretnénk információhoz jutni, hogy milyen termékekkel jelennének meg egy ilyen találkozón, illetve a belgiumi kiskereskedelmi boltok polcain.

Ezért arra kérjük, hogy 2023. január 25-ig szíveskedjenek részvételi szándékukról visszajelezni Penksza Péternek az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36/304237547

A hazai élelmiszeripari vállalatok a kölcsönös érdekek alapján sokat tehetnek az új belga-magyar kereskedelmi találkozó sikeréért.

Együttműködését előre is köszönjük!

NAK/ Penksza Péter

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése