Élelmiszer-feldolgozás

Tájékoztató levél a potenciális élelmiszeripari vállalkozások vezetőinek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy döntött, hogy a magyar élelmiszeripari termékek export lehetőségeinek bővítésére átfogó programot indít a belga piacon. Ennek a kezdeményezésnek volt már előzménye, a Külügyminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a brüsszeli magyar nagykövetség 2015-ben fórumot és találkozót szervezett magyar élelmiszeripari termékek bemutatására a belgiumi kiskereskedelmi láncok beszerzési vezetőinek. A termékbemutatóra és az előadásokra, valamint a B2B tárgyalásokra a brüsszeli Magyar Nagykövetség területén került sor.

Az azóta eltelt években, elsősorban a koronavírus járvány miatt, nem volt lehetőség hasonló jellegű üzleti találkozók megszervezésére és lebonyolítására. Jelenleg egy alapvetően más természetű geopolitikai válsághelyzet hatásaival kell szembenézniük a gazdasági szereplőknek. A jelenlegi helyzetben a belföldi piaci lehetőségek beszűkülése és a költségek drasztikus emelkedése miatt sok hazai vállalkozás számára fontosak a nemzetközi piacokon elérhető üzleti lehetőségek, ezek viszont elsősorban a kereskedelmi kapcsolatokon múlnak.

Ezért is döntött úgy a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy a Belgiumba akkreditált magyar külgazdasági attasén keresztül egy új programot indít, ami lehetőséget nyújt a Belgiumban aktív élelmiszerláncok számára a magyar agrár és élelmiszeriparban rejlő potenciál, és a magyar termékek export lehetőségeinek feltérképezésére. A program a nagykövetségre szervezett brüsszeli üzleti találkozóval, a belgiumi élelmiszerláncok képviselővel folytatott tárgyalással indul. Az érdekelt felek nyitottságának feltérképezése után kerül majd sor egy magyarországi Üzleti Fórumra. A HEPA és a KKM által szervezett rendezvényen belga üzletemberek érkeznének Magyarországra, ahol megismerkedhetnek a magyar termékekkel, üzletemberekkel. Ebben a lebonyolítási formában a hazai szereplők is minden bizonnyal könnyebben mozgósíthatók. Meggyőződésünk, hogy a belga üzleti szereplők jelenlétével megvalósított magyarországi esemény jelentősen hozzájárulhat az üzleti kapcsolatok kialakulásához.

A program egészének sikeres megszervezése és lebonyolítása érdekében szeretnénk minél több hasznos információt összegyűjteni. Ehhez kérjük azoknak a kamarai tag partnereinknek a segítségét, akik személyesen és termékeikkel szívesen részt vennének a magyarországi Üzleti Fórumon. Arra vonatkozóan szeretnénk információhoz jutni, hogy milyen termékekkel jelennének meg egy ilyen találkozón, illetve a belgiumi kiskereskedelmi boltok polcain.

Ezért arra kérjük, hogy 2023. január 25-ig szíveskedjenek részvételi szándékukról visszajelezni Penksza Péternek az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36/304237547

A hazai élelmiszeripari vállalatok a kölcsönös érdekek alapján sokat tehetnek az új belga-magyar kereskedelmi találkozó sikeréért.

Együttműködését előre is köszönjük!

NAK/ Penksza Péter

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám