Erdőgazdálkodás

Az Országos Erdészeti Egyesület Örökerdő Szakosztálya a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya által akkreditált, választható kiegészítő online képzést szervez 2021. április 22-én a felsőfokú képesítéssel rendelkezői erdészet szakszemélyzet részére.

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az örökerdő gazdálkodáshoz szükséges erdődinamikai, erdőművelési alapokkal, a bevezetés gyakorlati teendőivel, kiemelten az örökerdő kezelési tervek elkészítésének, összeállításának módszertanával.  Az Erdőtörvény 97/A. (3) g.) pontja értelmében örökerdő fenntartási tervet, átalakítási tervet és erdőfelújítási tervet csak felsőfokú erdészeti szakirányú végzettséggel rendelkező jogosult erdészeti szakszemélyzet készíthet el*. Ezért került a képzés csak számukra meghirdetésre. A 2020-ban életbe lépett rendeletek (13/2020. (IV. 8.) AM rend. és a 77/2020. (III. 31.) Korm. rend.) következtében e terveket az erdőgazdálkodónak az örökerdő üzemmódra történő átálláshoz, továbbá a körzeti erdőtervezéshez - az erdőgazdálkodói javaslatok részeként - be kell nyújtani. A tervek elkészítése nem bonyolult, azonban mégis újfajta megközelítést feltételez, mely szokatlan a vágásos üzemmód talaján kialakult gazdálkodói gyakorlathoz képest. A képzés eredményeként a gazdálkodók a kezelési tervek elkészítését elsajátíthatják.  A NAK honlapján, egy korábban megjelent cikkünkben olvashatnak bővebben az örökerdő és átmeneti üzemmódú erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó szabályozás változásáról.

A kurzus 4 órás (14:00-18:00) és 10 kreditpontot jelent a résztvevőknek. Szükséges az előzetes regisztráció, amelyet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kell megtenni (név, cím, szakszemélyzeti azonosító kód, költségviselő név, cím, adószám vállalkozások esetén, számlaszám megadásával) 2021. április 10-ig. A jelentkezők számát 50 főben maximalizálták.  A képzés díja az Országos Erdészeti Egyesületnek fizetendő a kiállított számla kézhezvételét követően, az Egyesület K&H Banknál vezetett 10200830-32310126-00000000 számú bankszámlájára. Az így befolyt összeg részben az Egyesület, részben az Örökerdő Szakosztály működésének finanszírozását fogja szolgálni. A képzés alapdíja bruttó 5000 Ft/fő, OEE tagoknak 3000 Ft/fő, Örökerdő Szakosztály tagoknak 2000 Ft/fő.

A regisztráció csak akkor érvényes, ha a részvételi díj átutalása megtörtént.  A jelenlét igazolása személyes részvétellel, a ZOOM-ba - a regisztrációban megadott névvel és szakszemélyzeti azonosító kóddal - történő bejelentkezéssel (személyt azonosítható módon!) érvényesül. A részvétel az előadás teljes tartalmára kötelező!

A képzés tematikája és további részletes információk az NFK Erdészeti Főosztályának honlapjáról a szakszemélyzeti képzéseknél, illetve innen is elérhetők.

 

 

*Valamint erdészeti tudományos fokozattal rendelkező személy, vagy erdészeti hatósági, illetve erdészeti igazgatási feladatot ellátó személy – mivel szakszemélyzeti képzésről van szó, így jelen esetben nem relevánsak (kivéve, ha egyben jogosult erdészeti szakszemélyzet is az illető).

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése