Erdőgazdálkodás

Erdőgazdálkodók figyelem!

A palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint ismét módosult a VP4.-15.1.1.-17 kódszámú, „Erdő - környezetvédelmi kifizetések” című felhívás dokumentációja.

Elsősorban a kifizetési igénylés benyújtásával kapcsolatos előírások módosultak a kiegészítő tevékenységek vonatkozásában.

Az alábbiakban összefoglaljuk a módosítás részleteit:

  1. Az 5.1 számú, A támogatás formája című fejezetben örökerdő gazdálkodás esetén a kifizetési igényléshez csatolandó mellékletek listája kiegészült. Amennyiben az első kifizetési igénylés benyújtását követően történik a padka, magfogó rőzsefonat létesítése vagy fatörzs lehelyezése, a támogatási időszak alatt egy alkalommal, a soron következő kifizetési igényléshez kell mellékelni a megvalósítás pontos helyét és méretét alátámasztó mérési jegyzőkönyvet. (Ugyanúgy, mint kerítés, lékkerítés, villanypásztor létrehozása esetén.)

 

  1. A korábbi változások értelmében az örökerdő gazdálkodáshoz kapcsolódóan meghatározásra került egy új választható, önállóan nem támogatható tevékenyég, amelyre a jogcím keretein belül támogatás igényelhető: ez a vadkárelhárítás céljából épített lékkerítés. Ahol idáig nem jelent meg a felhívásban ez az új kiegészítő tevékenység, ott most pontosításra került a szöveg (Műszaki szakmai előírások, A támogatás formája fejezetek).

 

  1. A Támogatói Okirat a felhívással összhangban módosult.

 

A módosított pályázati dokumentáció innen érhető el.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése