Erdőgazdálkodás

Erdészeti szakirányítók figyelem!

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) tájékoztatása szerint az Erdőtérképen már megtekinthetők a jogosult erdészeti szakszemélyzeti képzési rendszerben akkreditált képzéseken és rendezvényeken megszerzett kreditpontokra vonatkozó információk. Ezzel jelentősen egyszerűbbé vált a szakirányítók számára pontszámaik nyomon követése. Természetesen csak a saját adatokra lehet rákeresni.

A 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére, a kiemelt besorolás meghosszabbításához kreditpont-gyűjtési kötelezettséget állapít meg, amely kreditek különböző, az NFK által akkreditált és meghirdetett választható képzéseken, illetve szakmai rendezvényeken történő részvétel esetén szerezhetők meg. Erről további részletes információk itt találhatók.

Az Erdőtérképen megjelent új funkció segítségével most már néhány kattintással elérhetők a keresett adatok, az alábbi módon:

Az oldal frissítését követően a „Távcső” ikonnal lehet indítani a lekérdezést, majd a „Keresés” mezőben (ahol korábban csak az erdőrészlet azonosító szerepelt) választható ki a „Szakszemélyzeti kreditpontok” lehetőség. A megjelenő ablakban egy nyolcjegyű számsort kell megadni, amely a szakszemélyzeti négy számjegyű azonosítóból, valamint a születési hónapból és napból áll. Ezután a „Keresés” gombra kattintva láthatóvá válik a kreditpontokat tartalmazó ablak, továbbá a szakszemélyzeti nyilvántartási kód, illetve az aktuális határidő dátuma és az addig összegyűjtendő kreditek száma.

Az adatok naponta frissülnek. Azonban figyelemmel kell lenni arra, hogy az adott akkreditált képzésen/rendezvényen való részvételért járó kreditek a rendezők által az NFK-hoz eljuttatott jelenléti ívek beérkezésétől számított 5 munkanapon belül kerülnek jóváírásra, tehát az esemény után csak napok múlva jelennek meg a rendszerben az újonnan megszerzett pontok.

Az Erdőtérkép innen érhető el.

NAK/ Dósa Ildikó

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése