Erdőgazdálkodás

Az erdőgazdálkodók a használatukban levő erdőkre 2023-tól már elektronikus formában is megtehetik észrevételeiket, javaslataikat a körzeti erdőtervezés során. E gazdálkodói javaslatok, valamint az erdészeti hatósági, és az egyéb szakhatósági adatok, információk alapján – a körzeti erdőtervezés igazgatási szakaszának végén – áll elő az úgy nevezett előzetes erdőterv javaslat, melyet annak közzétételét követően az erdőgazdálkodók véleményezhetnek.

Az NFK által kiadott közlemény:

Elektronikus ügyintézési lehetőség az erdőtervezés igazgatási tevékenysége alatt

Az erdőgazdálkodói javaslatok ezentúl elektronikus úton is benyújthatók a körzeti erdőtervezéshez!

A körzeti erdőtervezés igazgatási szakaszában az érintett erdőgazdálkodók a használatukban álló erdőket érintően, az előzetes erdőterv javaslathoz tárgyév április 30-ig észrevételeket, javaslatokat tehetnek. A javaslat lehetséges tartalmát és a benyújtás feltételeit a 433/2017. (XII.21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése szabályozza.

A magánerdő gazdálkodók a továbbiakban a https://magyarorszag.hu/ weboldalon keresztül is benyújthatják erdőgazdálkodói javaslatukat, digitális azonosítást követően, a mezőgazdaság fejezeten belül, az „ERDŐGAZDÁLKODÓI JAVASLATOK KÖRZETI ERDŐTERVEZÉSHEZ (EFO-010G)” menüpontban. A beküldéshez szükséges formanyomtatványok elérhetők az ügyintézés során a weboldalról, illetve az Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján a Nyomtatványok menüponton belül, az „Erdőgazdálkodói javaslatok körzeti erdőtervezéshez” bekezdés alatt. Ugyanitt megtalálható a részletes tájékoztató is az erdőgazdálkodói javaslatok elektronikus beküldésével kapcsolatban!

A körzeti erdőtervezés igazgatási tevékenységének megkezdéséről az érintett erdőgazdálkodókat az NFK minden esetben tájékoztató formájában értesíti. Minden a körzeti erdőtervezéssel kapcsolatos aktuális további információ elérhető az NFK honlapjáról az Erdőtervezés menüpontból!

Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám