Erdőgazdálkodás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén tavasszal is online képzést és fórumot szervez az erdészeti támogatások Egységes kérelemben (EK) való kezeléséről. A korábbi rendezvényeken való magas számú részvétel és a visszajelzések is azt mutatják, hogy a szakma részéről igény van a témához kapcsolódó tájékoztatásra. Jó hír, hogy idén képzésként tudtuk akkreditáltatni az eseményt a Nemzeti Földügyi Központ jogosult erdészeti szakszemélyzeti képzési rendszerében.

Az Egységes Kérelmek elektronikus benyújtási időszaka várhatóan 2024. április 10-én kezdődik. Ennek során lehet néhány kivételtől eltekintve minden erdészeti támogatás kifizetését kezdeményezni, sőt egyes esetekben a támogatási kérelmeket is benyújtani.

A tapasztalatok alapján az erdőgazdálkodók részéről egyre inkább felmerül az igény arra, hogy az erdészeti szakirányítók és szaktanácsadók az erdészeti támogatások igénylésében is szakmai és adminisztratív segítséget nyújtsanak. A szolgáltatás magas színvonalon történő nyújtásának elősegítésére a NAK 2024. április 17-én és 18-án „Egységes Kérelem - erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások” címmel kétnapos képzést szervez.

A naprakész információk biztosítása érdekében a képzést a Magyar Államkincstár (MÁK) Erdészeti Támogatások Osztályának munkatársai, valamint a NAK szakértői fogják tartani.

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága a hetekben közzétette a 2023-2027 közötti támogatási időszakra vonatkozó erdészeti kiírások közül a KAP-RD34-1-24 kódszámú „Erdőterületeknek nyújtott Natura 2000 kompenzációs kifizetések”, valamint a KAP-RD41-2-24 kódszámú „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című pályázati felhívásokat. A támogatás mindkét esetben az EK keretében igényelhető, így a felhívások tartalmának az ismerete már most elengedhetetlen, így a képzés természetesen ezekre is kiterjed.

A képzés programja:

 1. április 17., 14:00 órától

- Egységes Kérelem keretrendszere, általános bemutatása (előadó: NAK)

- Erdőhöz kötődő támogatások I. (előadó: MÁK)

 • EMVA Mezőgazdasági területek erdősítése (EMVA-MgTE)
 • VP Erdősítés
 • VP Erdő-környezetvédelem
 • KAP Natura 2000 erdő
 • KAP Erdőkár helyreállítás

 

 1. április 18., 14:00 órától

Erdőhöz kötődő támogatások II. (előadó: MÁK)

 • NVT Mezőgazdasági területek erdősítése (NVT MgTE)
 • EMVA Erdő-környezetvédelem
 • VP Erdőkár megelőzés
 • VP Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása
 • VP Erdei ökoszisztémák ellenállóképességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások

Nem EK-hoz kötött VP-s erdős támogatások

 • VP Fiatal erdők ápolása

 A részvevőknek az előadásokat követő fórum keretében – vagy akár előzetesen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött levélben – lehetőségük lesz a témához kapcsolódóan kérdéseket feltenni. 

A képzés mindkét napja mind a szaktanácsadói, mind a jogosult erdészeti szakszemélyzeti képzési rendszerben akkreditálásra került. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amely itt tehető meg.

 

NAK / Erdészet

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám