Környezetgazdálkodás

A pályázat 360 milliárd forintos keretösszeggel került meghirdetésre, mely összeg önmagában is több, mint ami az előző két 5 éves támogatásra összesen rendelkezésre állt:

  • a kötelezettségvállalási időszaka: 2022. január 1. – 2024. december 31.
  • a Magyar Államkincstár felületén, ügyfélkapun keresztül történő benyújtással lehet kérelmezni, a október 25-től 2021. november 25-ig terjedő időszakban.
  • A támogatásban a VPAKG2015-höz hasonlóan 16 tematikus előíráscsomagból lehet választani, (horizontális – mindenki számára elérhető, valamint zonális – azaz csak bizonyos feltételeknek megfelelő területeken gazdálkodók számára elérhető)
  • A benyújtandó pályázat részeként, a támogatásba bevinni kívánt összes kötelezettségvállalással érintett területet (KET) 3 méteres pontossággal fel kell mérni, s az így kapott shape filokat fel kell tölteni az elektronikus felületre. Amennyiben a gazdálkodó korábbi támogatási ciklusban is részt vett, s az eredeti shape file-ok megfelelőek, úgy azokat is használhatja továbbra is, csak a mérési jegyzőkönyveket aktualizálnia kell.
  • 2 január 1-ig el nem telepített ültetvénnyel is lehet pályázni. Ebben az esetben nyilatkozni kell arról, hogy az ültetvény legkésőbb a 2023. évi egységes kérelem szankciómentes határnapjáig eltelepítésre kerül. (Ekkor a levélanalízis választható előírás nem igényelhető).
  • Bizonyos kivételekkel a kötelezettségvállalás időszakára jogszerű földhasználatot kell igazolni. Ezt a beadáskor természetesen nem kell csatolni, csak fel kell készülni ezen követelményre.

 

Csatolandó dokumentum: Szaktanácsadói igazolás arról, hogy a támogatási kérelmet aktív, tevékenységét nem szüneteltető, nem felfüggesztett a tematikus előíráscsoport tekintetében releváns szakterülettel rendelkező szaktanácsadóval állította össze a gazdálkodó.

 

További részletek a pályázati felhívásban, valamint a NAK honlapján olvashatók.

(NAK/Sztahura)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése