Környezetgazdálkodás

Mint arról korábban is hírt adtunk egyes VP támogatások esetében nemcsak a Gazdálkodási Napló vezetése elvárt, hanem az előző naptári évben – 2021 – vezetett napló adataiból adatszolgáltatási kötelezettsége is fennáll.

Melyek ezen támogatások?

  • agrár-környezetgazdálkodási kifizetés
  • ökológiai gazdálkodás támogatás
  • NATURA 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések
  • élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások (kivéve a csak sövénytelepítés esetét) – fenntartási időszakra vonatkozóan

2022. január 1 - január 31. közötti időszakban a webGN benyújtását kell megvalósítani.

A határidő jogvesztő. Mulasztás esetén az előző évre jutó támogatási összeg 15 %-kal csökkentésre kerül. Ugyanakkor, ha a támogatott Tápanyaggazdálkodási terv készítésére is kötelezett (VPAKG/ÖKO szántó és ültetvény) úgy ezen adatszolgáltatás elmaradásával további 15 % szankcióra lehet számítani. A TGT-be a 2020. szeptember 30-ig – a 2021-es növényekre vonatkozóan – elkészített terv adatait kell rögzíteni!

Bármelyik támogatás igénybevétele esetén egyetlen elektronikus nyomtatványt kell letölteni, a pályázati kiírás vonatkozó előírásai szerint kitölteni és ügyfélkapun keresztül beküldeni.

A beküldés tényét igazolóan 3 visszaigazolás érkezik az ügyfélkapura. Az utolsó, azaz a 3. NÉBIH igazolás tartalmazza az adatszolgáltató adatait, a benyújtás sikerességét.

További híreket a témában itt olvashat.

 

NAK/Sztahura

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése