Környezetgazdálkodás

Az agroökológia és a regeneratív mezőgazdaság gyakorlatairól 2023. április 13-14. között, a Veszprém vármegyei Szápáron tart képzést a Magyar Agroökológia Hálózat Egyesület az ÖMKi-vel közösen 30 gazdálkodó számára.

A képzésre olyan gazdálkodók jelentkezését várják, akik legalább 30 hektáros területen folytatnak gazdálkodást. A résztvevők közül – akik élnek a lehetőséggel- 6 gazdaság kiválasztásra kerül, ahol talajvizsgálatra alapozott regeneratív mezőgazdasági gyakorlatot tartalmazó akciótervet készítenek a szakértők, szoros együttműködésben a gazdálkodókkal.

A regeneratív mezőgazdaság az agroökológia részeként olyan gazdálkodási elvek és gyakorlatok rendszere, amely növeli a biológiai sokféleséget, gazdagítja a talajt, hozzájárul a felszín alatti és felszíni vizek minőségének javításához, az ökoszisztéma-szolgáltatások megőrzéséhez és támogatásához. A regeneratív mezőgazdaság legfontosabb célja a talaj funkcióinak és egészséges élővilágának helyreállítása, mely a talaj bolygatásának csökkentésén, talajépítő gazdálkodási gyakorlatok tudatos használatán, talajtakaró növények alkalmazásán, a vetésforgó optimalizálásán, és ahol lehet, legeltetett állatok integrálásával valósul meg. Segíti a mezőgazdaság szélsőséges időjárási eseményekkel és az éghajlatváltozással szembeni rugalmas ellenálló képességének megteremtését, ezen túl a vidéki közösségek egészségének és életképességének növekedését eredményezi, továbbá középtávon csökkenti a gazdaságok költségeit is.

A képzésről bővebben tájékozódni, valamint regisztrálni az alábbi linken lehetséges:

ÖMKi - Felhívás: Az EIT Food által támogatott képzési lehetőség (biokutatas.hu)

Jelentkezési határidő: 2023.03.26

A rendezvényen résztvevők részvételi díját, étkeztetését és elhelyezését az EIT Food fedezi.

Forrás: ÖMKi

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése