Koronavírus

Az Európai Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy 60 millió eurós hitelt nyújt a török Anadolu Etapnak, az ország vezető gyümölcstermelőjének. Az EBRD Törökország egyik fő befektetője.


Az Anadolu Etap gyümölcsöket szállít, valamint gyümölcspürét, koncentrátumokat és gyümölcsleveket gyárt, melyeket Törökországban és 60 másik országba értékesítenek. Az új finanszírozás segít a társaságnak a folyamatos növekedés biztosításában a világjárvány okozta bizonytalanság ellenére. A hatéves hitel futamideje nagyobb rugalmasságot és forrást jelent a tőkeigények finanszírozásához, mivel a kereslet növekszik Törökországban, és más országokban is.
- Kétségtelen, hogy a koronavírus súlyos hatással van a török- és más országok mezőgazdaságra  - jegyezte meg Arvid Tuerkner, az EBRD török ügyvezető igazgatója.

Az EBRD az Anadolu Etap számára nyújtott pénzügyi támogatással a helyi gazdálkodókat és a vidéki térségek megélhetését is támogatja. Az Anadolu Etap egyesíti erőit az oktatási intézményekkel annak érdekében, hogy javítsa a tudás és a készségek átadását a mezőgazdasági termelőknek, és nagyobb képzési és foglalkoztatási lehetőségeket biztosítson a szíriai menekültek számára.
- Az EBRD és az FMO által nyújtott kölcsön a hitelezők bizalmát jelzi Törökországban, társaságunkban és a török mezőgazdasági ágazatban egyaránt - mondta Bahadir Acik, az Anadolu Etap vezérigazgatója.


NAK/Balázs Viktor - Forrás: FreshPlaza

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ