Koronavírus

Kérdőív készült az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc gazdasági szereplői részére, amiben a Covid19-járvány hatásairól kérdezik őket. A kérdőív kitöltési határidejét meghosszabbították.

 

A jelenlegi Covid19-válsághelyzet jelentős terhet ró az EU agrár-élelmiszeripari ellátási láncára. A világjárvány terjedésének lassítására bevezetett intézkedések - köztük a karantén, a fokozott határ ellenőrzések és a gazdaság leállítása - várhatóan jelentős hatást gyakorolnak vagy már eddig is gyakoroltak az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc gazdasági szereplőre.

Az Európai Bizottság Kutatóközpontja (JRC) felmérést készít annak érdekében, hogy figyelemmel kísérje, milyen hatást gyakorol a koronavírus-járvány (Covid19) az EU agrár-élelmiszeripari ellátási láncának gazdasági szereplőire. A felmérés révén tisztább kép rajzolódik ki az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc gazdasági szereplőinek ellenálló képességéről, korlátairól és válaszlépéseiről, ami releváns bizonyítékokkal fogja alátámasztani az uniós szakpolitikai döntéshozatalt. A felmérés két időszakot ölel fel: a korlátozó intézkedések jellemezte időszakot (korlátozások időszaka), majd az ezt követő, helyreállítás jellemezte időszakot (újranyitás). A felmérés kitér arra is, hogy a gazdasági szereplők milyen jövőbeli kilátásokkal számolnak, és milyen elvárásokat fogalmaznak meg a piaci tevékenységek támogatásához szükségesnek vélt intézkedésekkel kapcsolatosan.

A kérdőív az agrár-élelmiszeripari ellátási láncban (ide értve az  elsődleges termelést, a forgalmazást, a feldolgozást, a nagykereskedelmet vagy a kiskereskedelmet) tevékenykedő vállalatokat és vállalkozásokat (beleértve a kkv-kat és a mezőgazdasági termelőket) célozza meg. A kérdések megválaszolása kb. 15 percet vesz igénybe. A kérdőív kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a szakpolitika kellő mennyiségű következetes adatra támaszkodva alakulhasson.

A kérdőív kitöltésének eredeti szeptember végi határidejét 2020. november 30-ig hosszabbították meg.

A kérdőív elérhető:
- a mezőgazdasági termelők és az agrár-élelmiszer-ellátási lánc vállalkozásai számára itt,

- ernyőszervezeteknek, érdekképviseleteknek itt.

 

NAK/Dr. Laczkó András

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ