Mezőgazdasági termelés

A EuroSheep projekt első magyarországi online workshopját 2020. november 4-én rendezik, amelyen tapasztalataikat bővíthetik a résztvevők.


A 2020. novemberében lezárult SheepNet nemzetközi projekt folytatásaként elindított, 2020. január és 2022. december között futó EuroSheep projekt célja egy uniós, nemzetközi juhtenyésztéssel foglalkozó tematikus hálózat létrehozása, mely fő fókuszterületein, a takarmányozáson és az állomány-menedzsmenten, valamint az állomány-egészségügyön keresztül célozza meg a juhágazat jövedelmezőségének növelését.

A Francia Állattenyésztési Intézet (Idele) által koordinált, többszereplős projektben nyolc ország − Írország, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Görögország és Törökország − vesz részt, mely országok az európai juhtenyésztés 80%-át képviselik.  A projekt célja a már meglévő ismeretanyagok összegyűjtése, valamint a megszerzett információk, tapasztalatok a juhágazatban működő összes érdekelt fél − tenyésztők, tenyésztő szervezetek, tudományos szakemberek, oktatók, állatorvosok, tanácsadók, feldolgozók − bevonásán keresztül történő minél szélesebb körű, és hatékony átadása, terjesztése.

A EuroSheep projekt első hazai online workshopjára 2020. november 4-én, 10:00-12:00 között kerül sor. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezési felület itt érhető el.

A workshop programja:
- EuroSheep projekt bemutatása – Dr. Monori István
- Kérdőív eredményeinek ismertetése – Dr. Monori István
- A juhok belső parazitafertőzöttségének dinamikája száraz kontinentális klímán, és az alternatív védekezések lehetősége - Dr. Monori István, Tóth Mariann
- A juhok tőgygyulladása: előfordulás, megelőzés, kezelés - Pálfyné Dr. Vass Nóra
- Báránykori veszteségek: okok és megoldások - Dr. Egerszegi István.

 


Borovka Zsuzsa/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése