Mezőgazdasági termelés

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya az előző évekhez hasonlóan idén is elkészítette a hazai erdők és erdőgazdálkodás legfontosabb jellemzőit bemutató Erdővagyon és erdőgazdálkodás Magyarországon 2021-ben című kiadványát.

A kiadvány – mely idén rendhagyó módon kizárólag elektronikus formában érhető el – szemléletes módon, grafikonokkal, s rövid szöveges háttérmagyarázattal mutatja be az elmúlt másfél évtized változásait a magyar erdőkben: így például információt nyerhetünk az erdőterület változásáról, az erdőtelepítésekről, valamint erdeink élőfakészletéről, folyónövedékéről, és a fakitermelésekről.

Különösen hasznosak a faállománytípusok változását és az idegenhonos fafajok területfoglalását bemutató adatok. De emellett tájékoztatást kapunk az erdei közjóléti létesítményekről, erdeink természetességi állapotáról, a védett és a Natura 2000 hálózathoz tartozó erdőkről is.

További hasznos adatok érhetők el az NFK és az Agrárminisztérium honlapján. Emellett ajánljuk az NFK online interaktív erdőtérképét is, mely szintén számos hasznos információval szolgál.

NAK/ Erdészet

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése