Mezőgazdasági termelés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, az állattenyésztési ágazat körüli viták kiegyensúlyozottságának megteremtését, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását, ezért egy újabb, ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” című aloldallal bővítette honlapját. A most elindított tematikus aloldal célja, hogy az állattenyésztéshez, állattartáshoz és az állatitermék-előállításhoz kapcsolódó cikkeken, videókon, kiadványokon és információs kártyákon keresztül mutassa be az állattenyésztési ágazat valódi helyét, szerepét a gazdaságban, a társadalomban és a bioszférában, ezáltal is hozzájárulva az ágazatot övező polarizáció megszüntetéséhez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, az állattenyésztési ágazat körüli viták kiegyensúlyozottságának megteremtését, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását, ezért egy újabb, ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” című aloldallal bővítette honlapját.

A most elindított tematikus aloldal – melybe a júliusban, azonos névvel elindított ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” videóaloldal is beintegrálódott – célja, hogy felhívja a figyelmet az állattenyésztési ágazatnak a gazdaságban, a társadalomban és a bioszférában betöltött kiemelkedő szerepére, a vidéki élethez való kapcsolódására, kihangsúlyozza az állati eredetű termékeknek az élelmezés-biztonságban és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban betöltött megkérdőjelezhetetlen jelentőségét, ezáltal is hozzájárulva az ágazatot övező polarizáció megszüntetéséhez.

A folyamatosan bővülő tartalmú tematikus aloldalunkon az ”European Livestock Voice”, azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport, valamint egyéb, hasonló gondolkodású hazai és nemzetközi szervezetek, valamint az ENSz Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete, a FAO által közzétett anyagok érhetőek el magyar nyelven.

Az aloldalon megjelentetett, az állattenyésztéshez, állattartáshoz és az állatitermék-előállításhoz kapcsolódó cikkek, videók, kiadványok és információs kártyák segítségével igyekszünk minél hatékonyabban eloszlatni az egyes alkalmazott állattenyésztési gyakorlatokkal, az állatgyógyászati készítmények – különös tekintettel az antibiotikumok – és a takarmány-adalékanyagok használatához kötődő esetleges állat- és humánegészségügyi kockázatokkal, valamint az állatok szállításával és vágásával kapcsolatos tévhiteket. Bemutatjuk továbbá az állattenyésztési ágazat erőforrás-felhasználásával, az egyes növényi alapú imitátum termékekkel, valamint a laboratóriumban előállított tenyésztett ”élelmiszerekkel” kapcsolatos legfrissebb, tudományos környezeti és humánegészségügyi tanulmányok eredményeit.

A tematikus aloldalunkon annak indulásakor 16 kiadványt, 6 különböző kategóriában – állattenyésztés, állategészségügy, állatjólét, takarmányozás, környezetvédelem, élelmezés- és élelmiszer-biztonság – megközelítőleg 100 szakmai cikket, 94 videót és számos infókártyát találhatnak az oldalra ellátogató érdeklődők.

A létrehozott aloldal jelentősége megkérdőjelezhetetlen, hiszen napjainkban az európai állattenyésztőket – az egyre szigorodó klíma- és környezetvédelmi, valamint állategészségügyi és -jóléti szabályozásoknak való megfelelés mellett – a számos esetben szélsőséges nézeteket valló civil szervezetek előretörése, és az általuk képviselt úgynevezett ”zöld kérdések” is újabb és újabb kihívások elé állítják. Az ágazatot érő – számos esetben egyoldalú szemléletet tükröző és nem tudományos alapokon, vagy féligazságokon nyugvó támadások – pedig alapvetően befolyásolják az európai fogyasztók gazdálkodókról, az állattenyésztésről, az állattartásról, valamint az állatitermék-előállításról alkotott véleményét.

Hiszünk abban, hogy az elmúlt időszakban egyre erősödő állattenyésztés és állati termék-előállítás ellenes narratívákkal szemben az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő és valós tényeken alapuló kommunikáció.

Javasoljuk, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel a ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” aloldalunkra felkerülő tartalmainkat, ahol heti rendszerességgel újabb szakmai cikkek, nemzetközileg elismert szakértőkkel készült videóinterjúk, infografikák és információs kártyák jelennek meg az állattenyésztés, az állattartást és az állatitermék-előállítás témaköreiben.

Bízunk abban, hogy a folyamatosan bővülő tartalmú felületünk szélesíti az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket, sokrétűbb perspektívát nyújt a társadalom egésze számára és ezáltal hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez.

NAK/Borovka Zsuzsa

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám