Mezőgazdasági termelés

Adataink az ország különböző pontjairól származnak, ezek tájékoztató jellegűek. A védekezést mindig az adott terület fogási adataira alapozzuk.

Vadgesztenyelevél-aknázómoly csapdahálózat fogási adatai

Főként csökkenés figyelhető meg a vadgesztenyelevél-aknázómoly egyedek számában az ország területén, Maroslele előrejelző ponton nem fogtak egyedeket. Növekedést Tanakajd és Kecskemét pontokon tapasztaltak.

Almamoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenés figyelhető meg az almamoly egyedek számában az ország területén, Siklós csapdázási ponton volt tapasztalható növekedés.

 

Szilvamoly csapdahálózat fogási adatai

Növekedés figyelhető meg a szilvamoly egyedek számában a csapdahálózati pontokon.

Keleti gyümölcsmoly csapdahálózat fogási adatai

Növekedés figyelhető meg a keleti gyümölcsmoly egyedek számában.

 

Barackmoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenés figyelhető meg az előrejelző pontokon a barackmoly egyedek számában. Nem fogtak egyedeket Debrecen és Maroslele csapdahálózati pontokon.

 

Tarka szőlőmoly csapdahálózat fogási adatai

Csökkenés tapasztalható a csapdahálózati pontokon a tarka szőlőmoly egyedek számában. Debrecen, Maroslele és Siklós hálózati pontokon nem fogtak egyedeket. Növekedés Budapest XI. kerületben volt tapasztalható.

 

Cseresznyelégy csapdahálózat fogási adatai

Budapest XI. kerület előrejelző ponton fogtak egyedeket.

 

Gyapottok bagolylepke csapdahálózat fogási adatai

Budakalász és Debrecen előrejelző pontokon fogtak gyapottok bagolylepke egyedeket.

 

Selyemfényű puszpángmoly csapdahálózat fogási adatai

Nem fogtak egyedeket a csapdahálózati pontokon.

 

Kéregmoly csapdahálózat fogási adatai

Növekedés figyelhető a kéregmolyok számában.

 

Nyugati dióburok-fúrólégy csapdahálózat fogási adatai

Enyhe növekedés figyelhető meg a csapdahálózati pontokon a nyugati dióburok-fúrólégy egyedek számában, Siklós előrejelző ponton nem fogtak egyedeket.

 

Gyümölcsmolyok webkamerás csapdázási adatai

1. ábra: Tarka szőlőmoly rajzása (forrás: MATE)

 

2. ábra: Szilvamoly rajzása (forrás: MATE)

 

3. ábra: Szilvamoly rajzása (forrás: MATE)

 

4. ábra: Almamoly rajzása (forrás: MATE)

5. ábra: Almamoly rajzása (forrás: MATE)

 

6. ábra: Barackmoly rajzása (forrás: MATE)

 

7. ábra: Barackmoly rajzása őszibarack ültetvényben (forrás: MATE)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám