REL együttműködés

2023. február 25-én Mezőcsáton került megrendezésre a “Gazdáktól az asztalig” - dél-borsodi jógyakorlatok a vidékfejlesztésben című konferencia, amelyen a helyben tevékenykedő mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozók, termelők vettek részt.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és Mezőcsát Város Önkormányzata szervezésében valósult meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével. Bemutatkoztak a környék kistermelői és helyi élelmiszer vállalkozásai, valamint a térség jógyakorlatait is megismerhettünk a rendezvény alkalmával. Mezőcsát mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy központi szerepéből adódóan segítse a gazdákat, és minél szélesebb körben mutassa be a környék helyi termék kínálatát, hangsúlyozta Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, köszöntőjében Dél-Borsod értékeiről beszélt, kiemelve a Tiszatarjáni húsüzemet és a Gelej ízei savanyító üzemet, mint a térségben jól működő példákat, valamint említést tett a Magyar Falu program vidékfejlesztésre gyakorolt pozitív hatásairól is.

A konferencia előadásai a gazdálkodóknak és élelmiszer előállítóknak nyújtottak hasznos információkat egyrészt a 2023-27-es időszak Közös Agrárpolitikájának támogatási lehetőségeiről, majd a Leader program, mint helyi gazdaságfejlesztési eszköz, illetve a kistermelői élelmiszer-előállítás jelentőségéről.

Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy fontos céljuk, hogy a helyi feldolgozó kapacitások bővüljenek és a támogatások a kis és közepes vállalkozások számára is elérhetőek legyenek. A többszintű támogatási rendszernek köszönhetően a legkisebb termelők is forrásokhoz juthatnak, amelyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is aktív szerepet vállal.

fotó: Mezőcsát Város önkormányzat

Forrás: NAK / MNVH

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése