REL együttműködés

2023. február 25-én Mezőcsáton került megrendezésre a “Gazdáktól az asztalig” - dél-borsodi jógyakorlatok a vidékfejlesztésben című konferencia, amelyen a helyben tevékenykedő mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozók, termelők vettek részt.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és Mezőcsát Város Önkormányzata szervezésében valósult meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével. Bemutatkoztak a környék kistermelői és helyi élelmiszer vállalkozásai, valamint a térség jógyakorlatait is megismerhettünk a rendezvény alkalmával. Mezőcsát mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy központi szerepéből adódóan segítse a gazdákat, és minél szélesebb körben mutassa be a környék helyi termék kínálatát, hangsúlyozta Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, köszöntőjében Dél-Borsod értékeiről beszélt, kiemelve a Tiszatarjáni húsüzemet és a Gelej ízei savanyító üzemet, mint a térségben jól működő példákat, valamint említést tett a Magyar Falu program vidékfejlesztésre gyakorolt pozitív hatásairól is.

A konferencia előadásai a gazdálkodóknak és élelmiszer előállítóknak nyújtottak hasznos információkat egyrészt a 2023-27-es időszak Közös Agrárpolitikájának támogatási lehetőségeiről, majd a Leader program, mint helyi gazdaságfejlesztési eszköz, illetve a kistermelői élelmiszer-előállítás jelentőségéről.

Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy fontos céljuk, hogy a helyi feldolgozó kapacitások bővüljenek és a támogatások a kis és közepes vállalkozások számára is elérhetőek legyenek. A többszintű támogatási rendszernek köszönhetően a legkisebb termelők is forrásokhoz juthatnak, amelyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is aktív szerepet vállal.

fotó: Mezőcsát Város önkormányzat

Forrás: NAK / MNVH

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám