Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít a vidéki turizmus és a gasztroturizmus, sokan szeretnék kultúránkat, hagyományainkat az ételein, italain keresztül megismerni.
A helyi termékek előállításának és piacra jutásának ösztönzésével gyarapodhat a vidék turisztikai kínálata is. A falusi turizmusban a magyar ételek elkészítésének vagy az élelmiszertermelés és feldolgozás folyamatainak bemutatásával élményszerűen ismerhetik meg a vendégek a helyi termékeket és azok előállítási helyét.
Azoknak a gazdálkodóknak szól a Kislépték Egyesület Élménygazda workshopja, akik turisztikai tevékenységbe szeretnének kezdeni és élményprogramoknak adnának helyet saját gazdaságukban. Megismerhetik a már létező jógyakorlatokat, innovatív ötleteket, valamint tudásra tehetnek szert arról, hogyan érdemes elindulni ezen az úton.
További információ itt érhető el.
A hazai agroturizmus helyzetének vizsgálatára is hangsúlyt fektet a kamara. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal együttműködve a termelők turisztikai szolgálatásainak felmérését végezzük, hogy több információval rendelkezzünk arról, hogy a termelők milyen mértékben foglalkoznak agroturizmussal. Kérjük, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, ezáltal is lehetővé téve, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatása érdekében.
A felmérés itt található.
NAK / Tószegi-Faggyas Katalin
Forrás: Kislépték, AÖFK