2023. november 13-án, 18:00 órától a fenti címmel tartanak előadást a Humán Tudományok Kutatóházában. Az előadás online formában is elérhető lesz.
A rövid ellátási láncnak, a helyben történő előállításnak és a kis szállítási távolságra történő élelmiszer értékesítésnek nagy szerepe van a környezetterhelés csökkentésében. A helyi élelmiszerek megvásárlásával és fogyasztásával támogathatjuk a helyi gazdaságokat, segíthetjük gyors piacra jutásukat, így hozzájárulhatunk a vidéki gazdaságok megmaradásához és fenntartásához. Ez mind-mind olyan előny, amely hangzatos és jól kommunikálható.
2023. november 13-án Benedek Zsófia biológus-közgazdász előadása azt járja körül, hogy valóban hozzájárul-e a helyi élelmiszer termelése és fogyasztása a fenntarthatósági átmenethez. Miért fontos a fogyasztói tudatosság ebben a kérdésben, és mi mindent tehet az átlagember a valódi „zöldítés” érdekében?
Az előadása helyszíne: Humán Tudományok Kutatóháza – Nagyterem, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.
Az előadás időpontja: 2023. november 13. 18.00-19.00 óra között
Az előadás online formában is megtekinthető lesz a megadott időpontban IDE KATTINTVA.
Bővebb információk - az esemény időpontja, helyszíne és részletei - itt érhetők el.
NAK / Szomi Edina
Forrás: MTÜ Eseménynaptár