REL együttműködés

A méz az egyik legtermészetesebb étel, mely naponta fogyasztva a leghatékonyabb.

Felgyorsult világunkban és a pandémia következtében az internetes értékesítés világát éljük, mondhatni érintkezésmentesen, hiszen minden házhoz jön. Viszont a méz értékesítéséhez igenis fontos a személyes kommunikáció. A méz bizalmi termék, így a vásárlás bizalmi alapon történik, melyhez a termelőnek meg kell nyernie a vásárlót.

Minél több információt kap a fogyasztó, annál jobban tud igényének megfelelően választani és így egyre több magyar család asztalára kerül hazai termelői méz.

Méhészkedni sokféleképpen lehet, sikeresen méhészkedni viszont nem. A méhészet teljesen más világ, más életforma és azt gondolná az ember, hogy mekkora szabadság. Pedig ez a kijelentés nem teljesen helytálló, mert ha munka van, akkor nincs a méhésznek se éjjele, se nappala. Márpedig munka egész évben akad, kezdve a méhek kezelésével, amely tavasztól egészen késő őszig tart, majd a téli műhelymunkálatok, amikor a méhészek felkészülnek a következő szezonra. És ott a méz, a folyékony arany, a munka gyümölcse. Annak értékesítési módja nagyon meghatározó.

Helyezzük a fókuszt a hazai mézfogyasztásra, az üveges értékesítésre, melynek elsődleges célja a magyar méz hazai piacon történő értékesítése. A marketing itt kerül előtérbe. Hogy tekintsünk a mézre? Ezt jó, ha eldöntjük, mert ez alapján szélesebb körben tudunk több típusú vásárlói réteget megcélozni.

A méz csemege. Számtalan fajtaméz áll a fogyasztó rendelkezésére. Ha megnézünk egy közép árkategóriás csokoládé árat, a méz kg-os ára messze eltörpül mellette. A méz a mindennapjainkba illeszthető, megfizethető.

A méz ajándék. Stílusos, apró üvegcsékbe zárva, szépen felöltöztetve komplett ajándék varázsolható belőle, ami nemtől, kortól függetlenül minden korosztálynak ajándékozható. Egészséget, egészséges ajándékot ki ne szeretne ajándékozni-kapni? Megfizethető ajándék, mely egy címkével könnyedén személyre szabható.

A méz gyógyszer. Minden fajtának megvan a maga jótékony hatása. Természetes gyógymód, testünket kívülről és belülről is gyógyítja, elménkre is jó hatással van. Elérhető áron tudunk házi patikát adni a vásárlók kezébe. Nem minden vásárló tudja, hogy a mézben levő természetes cukrok arányától függően a természetes méz előbb vagy utóbb bekristályosodik. Kristályos állapotban a méz a torok „kéményseprője”, és szaunában is kiváló bőrradír.

A méz fűszer. Az egészségtudatos táplálkozás nem újkeletű dolog. A méz természetes édesítőszer, és a cukor maximálisan kiváltható vele. Igaz a szénhidráttartalmuk közel azonos, mégis a méz glikémiás indexe alacsonyabb (50-55, ezzel szemben a cukoré 68). Az alacsonyabb érték lassabb felszívódásra utal, nem emeli meg a vércukorszintet. A mézes ételek ne merüljenek ki annyiban, hogy mézes puszedli és mézes krémes. Számos főétel, leves készíthető megfizethető alapanyagokból. Könnyedén konyhánk mindennapi fűszerévé tehetjük ezt az aranyló csodát. És ott a kávé! A kávé egy közkedvelt élvezeti cikk, a cukor helyett édesítsük mézzel!

A méz mellett ne felejtsük el megemlíteni a méhek által termelt méhviaszt sem, melyből csodálatos gyertyák születhetnek. A gyertya ismét kezd népszerűvé válni. Sokan nem tudják, hogy a méhviasz nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, égéskor fertőtleníti a levegőt, tisztítja a felső légutakat. Nem elhanyagolható az sem, hogy magasabb olvadáspontja miatt kétszer hosszabb égésidővel rendelkezik, mint egyéb más gyertyák.

Fotó: Poroszka Magyar Zsolt

A korábban feltett kérdésre, miszerint, hogy tekintsünk a mézre, már mindenki tudja a választ. Mindenhogy! Már csak azon múlik, hogy megtaláljuk a módját, hogy ezek az információk eljussanak a fogyasztóhoz.

Zárszóként pedig álljon itt egy régi római közmondás: „Ubi apis, ibi salus”, „Ahol a méhek, ott az egészség”.

Forrás: Lilla Méze - Molnár-Kun Lilla, méhészmester

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám